1694
The Gardens of Amsterdam

Wandbekleding van Gardens of Amsterdam Een sprekende collectie gebaseerd op ambachtelijke elementen" The Gardens of Amsterdam is de tweede collectie wandbekleding van Annet van Egmond voor BN Wallcoverings. Inspiratie voor haar collectie haalde Annet uit haar directe leefomgeving. Daarbij is er gebruik gemaakt van de nieuwste druk- en kleurtechnieken voor het optimaal benutten van natuurlijk licht.

Annet van Egmond: "Wandbekleding is als een schilderij, waarbij het licht dat je huis binnenkomt een belangrijke leidraad is."

BN Wallcoverings behang Gardens of Amsterdam
"The Gardens of Amsterdam is een heel persoonlijke collectie, ontstaan uit mijn directe omgeving en thuis. Ik heb gekeken naar onze oude plafonds met gerestaureerde gipsen ornamenten, de varens in de tuin en het gietijzeren hekwerk eromheen," vertelt Annet. "Die elementen hebben tijdens het proces een plek gekregen. Omdat we met BN Wallcoverings de tijd hebben genomen om de ideeïn uit te werken en door de vele technische mogelijkheden is het resultaat optimaal. Ik ben erg trots op deze collectie en ik ben er van overtuigd dat mensen die dit in hun huis halen er lange tijd van zullen genieten. En zo is het ook bedoeld. Deze collectie is tijdloos, zeker geen trend."

BN Wallcoverings behang Gardens of Amsterdam

De collectie The Gardens of Amsterdam wordt bepaald door ambachtelijke elementen: ornamenten, gesmeed hekwerk, lineaire varens en af en toe een witte roos. Door het gebruik van de nieuwste technieken krijgt de wandbekleding prachtige diepte- en lichteffecten. Zilver- en goudpigmenten zorgen voor een unieke glans en luxueuze uitstraling. Bij iedere print had ontwerpster van Egmond specifieke ruimtes voor ogen en daar heeft zij haar kleurkeuze door laten bepalen. "Als ontwerper maar ook als mens word je beïnvloed door je omgeving. Blauw met wit is heel Nederlands, daar word ik natuurlijk door beïnvloed, maar ook vanuit ontwerpersoogpunt is het een prachtige combinatie. Zo komt zon collectie door verschillende invloeden tot stand. Belangrijk is dat alle kleuren in deze collectie rijk en tijdloos zijn."

BN Wallcoverings behang Gardens of Amsterdam
Over BN Wallcoverings BN Wallcoverings is onderdeel van BN International. Dit Nederlandse bedrijf staat sinds 1929 in Huizen en heeft een eigen designstudio en productiefaciliteiten, gericht op de laatste trends en technische innovaties. Behalve de consumentenmarkt bedient BN Wallcoverings ook de projectmarkt. Het productieproces vindt plaats in onze eigen fabrieken, waarmee de hoge kwaliteit van onze wandbekleding altijd gegarandeerd is. Daarbij biedt het ons de mogelijkheid snel en flexibel in te spelen op de wensen van onze klanten. Ruim 90 procent van de productie wordt geïxporteerd over de hele wereld. We cover the world is dan ook de pakkende slogan van ons bedrijf. www.bnwallcoverings.com

BN Wallcoverings behang Gardens of Amsterdam
Over Annet van Egmond Twintig jaar geleden begon Annet van Egmond met haar partner William Brand het merk Brand van Egmond. Geïnspireerd door de naakte gloeilamp van Philips besloten zij dat verlichting meer kon zijn dan een lichtbron. Nu hangen hun imposante lichtsculpturen over de hele wereld in huizen, hotels en kantoren. Ambachtelijk werken is onderdeel van hun visie: nog steeds worden alle ontwerpen met de hand gemaakt in Nederland en directe omstreken.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners