1775
Waar moet je op letten bij het kopen van behang?
Gepubliceerd: 15-09-2021 Laatste update: 22-09-2021

Het kiezen van het juiste behang voor je interieur kan soms best lastig zijn. Kleuren, stijlen, patronen en texturen zijn allemaal zaken om te overwegen. Als je weet waar je op moet letten, kun je de beste keuzes maken voor de kamer waar je het behang wilt laten pronken aan de muur. In dit artikel delen we een aantal tips, zodat de spreekwoordelijke knoop doorhakken een beetje eenvoudiger wordt. Lees snel verder!

1. Welke ruimte ga je een nieuwe look geven?

De behangstijl moet passen bij de rest van het interieur. Dat spreekt natuurlijk voor zich. In de slaapkamer wil je waarschijnlijk een andere sfeer creëren dan in de living of werkkamer. Je kunt er ook voor kiezen om een wand in de badkamer of keuken te behangen. Uiteraard moet het behang dan wel vochtbestendig zijn. Vinylbehang is dan een goede keuze, omdat sommige soorten vinylbehang goed tegen vocht kunnen. Daarnaast is dit behang sterk- en scheurvast. Een duurzame keuze dus!

2. Een kamer groter of kleiner laten lijken

WIN-VLOERKLEED.png

Wist je trouwens dat je een kamer ook optisch groter of kleiner kan laten lijken door te kiezen voor een patroonbehang? Om een kamer optisch kleiner te laten ogen, kun je kiezen voor een grote print met een donkere achtergrond. Het patroon en het kleurcontrast zorgen ervoor dat de kamer een stuk intiemer voelt. Omgekeerd kan een behang met een klein (herhalend) patroon een kamer juist weer optisch groter laten lijken, maar houd wel rekening met de afmetingen van de wand. Een kleine print op een grote wand kan ook al snel too much worden. Een alternatief kan dan gevonden worden in een lichtgekleurd behang met delicate dessins. Wil je liever een rustige sfeer? Kies dan ook voor een rustig dessin.

3. Bestel stalen van behang

Als je een nieuwe bank gaat kopen, dan wil je toch ook even proefzitten? Dit is ook heel normaal bij de aanschaf van een nieuw bed, maar ga ook niet over één nacht ijs bij het bestellen van behang. Neem een paar stalen mee naar huis en bekijk hoe het werkt met lichtinval. De kleurbeleving kan heel anders zijn in verschillende lichtomstandigheden. Matcht het behang nog wel met de rest van de meubels in de kamer? Kan het behangdessin wel samen met de kleur van de andere muren?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide