791
Verken de nieuwste trends in behang
Gepubliceerd: 11-07-2023 Laatste update: 12-07-2023

Behang is terug van weggeweest en wint snel aan populariteit in moderne interieurontwerpen. Met eindeloze mogelijkheden op het gebied van kleuren, patronen en texturen, stelt behang je in staat om jouw persoonlijkheid en stijl tot uiting te brengen. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de nieuwste trends op het gebied van behang. We bespreken hoe behang de sfeer in jouw woonkamer en slaapkamer kan transformeren, geven praktische behangtips en leuke weetjes. Laten we beginnen!

Behang in de woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar we ontspannen, gasten ontvangen en quality time doorbrengen met onze dierbaren. Het kiezen van het juiste behang kan een warme en uitnodigende sfeer creëren. Een populaire trend is het gebruik van behang met natuurmotieven, zoals bloemen, bladeren en dieren. Deze patronen brengen de schoonheid van de natuur naar binnen en zorgen voor een rustgevende ambiance. Combineer dit behang woonkamer met neutrale meubels en accessoires om een gebalanceerde uitstraling te creëren. Voor een meer eigentijdse uitstraling kun je kiezen voor geometrische prints in gedurfde kleuren. Dit voegt een vleugje speelsheid en moderniteit toe aan de ruimte.

Behang in de Slaapkamer

De slaapkamer is een persoonlijke oase waar we tot rust komen na een lange dag. Het juiste behang kan een kalmerende en ontspannen sfeer creëren die bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Een populaire trend voor behang slaapkamer is het gebruik van zachte, rustgevende kleuren zoals pastelblauw, lichtroze of zachtgroen. Deze kleuren hebben een rustgevend effect en helpen bij het creëren van een serene omgeving. Een andere trend is het gebruik van behang met texturen zoals faux baksteen, hout of beton. Deze textuurbehangsels voegen diepte en karakter toe aan de kamer, waardoor een gezellige en warme sfeer ontstaat.

inspiratiebrochures1.png

Sfeer Creëren met Behang

Behang is een krachtig hulpmiddel om de gewenste sfeer in een ruimte te creëren. Donkere, rijke kleuren zoals diepblauw, bordeauxrood of smaragdgroen kunnen een gevoel van luxe en elegantie toevoegen. Lichtere tinten zoals pastelkleuren of wit geven daarentegen een luchtig en fris gevoel. Het gebruik van patronen kan ook de gewenste sfeer beïnvloeden. Grote, gedurfde prints zorgen voor een dramatisch effect, terwijl subtiele, delicate patronen een meer verfijnde uitstraling hebben. Het is belangrijk om de sfeer die je wilt creëren in gedachten te houden bij het kiezen van behang, zodat het perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en de functie van de ruimte.

Praktische behangtips

  • Voordat je begint, zorg ervoor dat de muren schoon, droog en glad zijn. Oneffenheden kunnen het resultaat beïnvloeden.
  • Meet de muuroppervlakte zorgvuldig op voordat je behang bestelt om voldoende materiaal te hebben en verspilling te voorkomen.
  • Overweeg om een behangtafel te gebruiken om het aanbrengen van behang gemakkelijker te maken.
  • Kies voor afwasbaar behang in ruimtes waar gemorst kan worden of waar kinderen spelen, dit maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger.
  • Durf te experimenteren! Behang is een uitstekende manier om een statement te maken, dus wees niet bang om gedurfde patronen of kleuren te kiezen.

Leuke behang weetjes

  • Wist je dat behang al meer dan 2000 jaar geleden werd gebruikt? In het oude China gebruikte men zijden behang om de muren te versieren.
  • Het duurste behang ter wereld is het "Dutch inlaid behang" uit de 18e eeuw. Het is met de hand beschilderd en kostte destijds meer dan goud.
  • Je kunt je eigen behangontwerp maken! Websites zoals Wonderwall.nl bieden tools waarmee je jouw creativiteit kunt laten spreken. Upload je eigen afbeeldingen of ontwerp je eigen patronen om een uniek en persoonlijk behang te creëren.

Behang is een veelzijdige en creatieve manier om de sfeer van je woonkamer en slaapkamer te transformeren. Met de nieuwste trends, zoals natuurmotieven en geometrische prints, kun je jouw persoonlijke stijl tot uiting brengen. Het juiste behang kan een kalmerende, uitnodigende of juist een eigentijdse sfeer creëren, afhankelijk van je voorkeur. Met praktische behangtips en de mogelijkheid om je eigen ontwerp te maken, is de wereld van behang echt jouw creatieve speelveld. Dus waar wacht je nog op? Laat je verbeelding de vrije loop en transformeer je ruimtes met behang!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide