4247
Paint & Paper Tresco Collection
Gepubliceerd: 08-12-2017 Laatste update: 11-12-2017

Meer dan twintig jaar geleden werd Paint & Paper Library in Londen opgericht. Sindsdien biedt het verf- en behangmerk inspiratie, kleurexpertise en ontwerpideeën aan interieurarchitecten, architecten, opdrachtgevers en kritische huiseigenaren wereldwijd. Het recent herziende portfolio van Paint & Paper Library is nu uitgebreid met een prachtige behangserie. De ‘Tresco Collection’, ontworpen door kunstenaar Hugo Dalton, omvat een mix van traditionele en digitale designs en is nu verkrijgbaar in Nederland. 

 

Paint & Paper Library heeft kunstenaar Hugo Dalton gevraagd acht behangpatronen voor het merk te ontwerpen. Hugo gelooft erin om rechtstreeks uit het leven te tekenen. Dit maakt dat de artiest een unieke signatuur heeft, welke een natuurlijke charme en integriteit aan elk kunstwerk geeft. Hugo is het meest bekend om zijn muurschilderingen, die wereldwijd in musea en privéwoningen tentoongesteld zijn. Indirect is dit de aanleiding van de samenwerking. Hugo legt uit: “Voor mijn muurschilderingen wil ik de meest hoogwaardige verf en kleuren gebruiken. Vanaf het moment dat ik Paint & Paper Library ontdekte, is er een verbintenis ontstaan, die nu resulteert in de Tresco behangcollectie.”

WIN-VLOERKLEED.png

De collectie combineert Paint & Paper Library’s gedistingeerde kleurenpalet van Architectural en Original Colours, welke samengebracht zijn in de behangdesigns, die Hugo ontwierp tijdens zijn verblijf op Tresco, een uniek privé-eiland bij de subtropische Scilly-eilanden. Hij legt uit: “Deze archipel is voor mij een bron van plezier en inspiratie. De zuiverheid en kalmte van het eiland heeft geleid tot de creatie van elk individueel Tresco behang.”

11_PPL_Tresco_Abbey-Gardens---Blue-Blood.jpg

ABBEY GARDENS: Deze eigentijdse interpretatie van een toile, welke de uitzichten in de gelijknamige Abbey Gardens schetst, is een digitale druk. Hugo legde zijn waterverfschetsen uit op de schelppaden van de tuinen om deze in de zon te laten drogen. Deze willekeurige volgorde van designs wordt in het behang herhaald.

17_PPL_Tresco_Aeonium---Gamboge.jpg

AEONIUM: Een all-over monochroom motief, dat de silhouetten van de subtropische Aeonium vetplant uitbeeldt. De muren in Abbey Gardens zijn bedekt met deze mooie, symmetrische plant. Hugo’s precieze tekening roept de textuur op van deze levende omheining.

01_PPL_Tresco_Aloe-Walk---Glass.jpg

ALOE WALK: Een digitaal gedrukte muurschildering, die een dramatische weergave van de exotische Agapanthus en Aloë Vera plant afbeeldt. De schaalweergave weerspiegelt de uitgestrekte afmetingen van de beplantingen in Abbey Gardens. Het elegante motief ontlokt de ervaring van een wandeling langs de groene tuinterrassen.

07_PPL_Tresco_Archipelago---Leading-Lights.jpg

ARCHIPELAGO: Een design van eigentijdse, abstracte eilandsilhouetten, omringd door rustig, kabbelend water. Hugo maakt hierbij gebruik van illusie en reflectie om een ontwerp te creëren, dat het ruimtegevoel in elk interieur vergroot.

05_PPL_Tresco_Buds---Rufus.jpg

BUDS: Een all-over patroon, dat kleine Protea knoppen uitbeeldt in een palet van verfijnde kleuren. Vol belofte en optimisme herinnert dit arrangement van kelkvormige bloemen aan Griekse muurschilderingen.

CHART: Een digitaal design, dat bij een nadere observatie de lijnen op een nautische kaart vertoont. Het motief is geïnspireerd op één van de antieke zeekaarten, die in het Tresco-huis van de beroemde Dorrien-Smith familie zijn gevonden.

09_PPL_Tresco_Lighthouse-Palm---Pentle.jpg

LIGHTHOUSE PALM: Een omvangrijk motief in twee subtiele kleuren, waarin de iconische lijnen van de Butia Palm worden afgebeeld in Hugo’s signatuur van vloeiende lijnen.

13_PPL_Tresco_Protea-Trail---Monument.jpg

PROTEA TRAIL: Een patroon van herhalende guirlandes, vol met vlinders en Protea bloemen, tegen een effen achtergrond. Net zoals een eiland, bevatten deze guirlandes een compleet ecosysteem van inwoners.

Ruth Mottershead, Marketingdirecteur van Paint & Paper Library, is verheugd over de Tresco behangcollectie: “Na de succesvolle lancering van de verfkleurenkaart eerder dit jaar, voelde een behangcollectie als een logische volgende stap. Hugo was al een liefhebber van onze verf. Het leek ons daarom perfect hem te vragen een behangcollectie te creëren, waarvan de designs niet alleen een kunstwerk op zich zijn, maar ook een goede vertaalslag zijn naar muurbekleding en interieurs. Het is een verhelderend en aangenaam proces geweest om zijn lijntekeningen te zien ontwikkelen tot behangdesigns. Ik ben heel enthousiast over het resultaat – echt kunst voor op de muur!”

De acht behangdesigns uit de Tresco Collection zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan aantrekkelijke en zeer bruikbare kleuren, waarvan elk afkomstig is uit het portfolio van Paint & Paper Library. De Paint & Paper Library Studio heeft oordeelkundig kleuren geselecteerd voor de behangdesigns: van dramatische en donkere tinten tot rustige en zachte tinten. De ontwerpen omvatten kleurbestsellers, zoals Blue Blood, Squid Ink, Gamboge, Temple en Perse Grey, evenals combinaties van de vijf kleurschakeringen van Cotton en Ice. Prachtig gepresenteerd in een zeer verleidelijk behangboek, is elk behangdesign vergezeld van een selectie van drie coördinerende of complementaire verfkleuren.

De Tresco Collection is vanaf nu verkrijgbaar bij geselecteerde Paint & Paper Library dealers.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide