1305
New Wave-behang
Gepubliceerd: 16-05-2014 Laatste update: 29-08-2017

Behangfabrikant Graham & Brown introduceert de nieuwe New Wave-behangcollectie, met maar liefst 16 nieuwe opvallende dessins. De designjournalist Barbara Chandler selecteerde nieuwe, talentvolle Engelse designers uit de verschillende werkterreinen zoals, textiel, illustratie, street-art en mode. Met de New Wave-collectie maakt Graham & Brown exclusief behang toegankelijk voor iedereen.

De ontwerpers werden in het proces vrijgelaten om hun eigen stijl te uiten en kregen als briefing van Graham & Brown slechts het volgende mee: “Interpreteer wat jou inspireert en creëer een behangontwerp dat ons jouw verhaal vertelt”. Het resultaat is een brede collectie, variërend van delicate patronen en bescheiden motieven tot en met gewaagde statements, van bloemmotieven, veren, vissen, graffiti en abstracte patronen. De behangcollectie heeft drama, poëzie, fantasie, romantiek en humor.

Designers New Wave:

Lucinda Abell - FoxgloveAfgestudeerd in fashion, ging Abell door met een studie textiel aan de Royal College of Art en maakt nu textiel ontwerpen voor zowel interieur en mode. De zorgvuldig getekende bloemen zijn suggestieve botanische illustraties, maar het lemon en lila kleurenpalet het speelse effect door de verschillende schaalgroottes is dit dessin helemaal up-to-date en haalt de tuin naar binnen.

Emma J Shipley - Paradisi I & Paradisi II
Winnaar van de Global Fashion Awards in 2013. De twee ontwerpen kenmerken zich beide door gedetailleerde potloodtekeningen, welke voor een gedeelte zijn geïnspireerd op de Arts & Crafts designs van William Morris. De traditionele patronen krijgen een moderne en exotische touch door de kolibries met luipaardprint, vlinders met jachtluipaard gevlekte bladeren.

Caroline Davidson – Tapestry
Met 25 jaar ervaring in lesgeven in textiel op zak start Caroline haar eigen bedrijf Fruit Farm Fabrics. Haar ontwerp is de perfecte mix van een traditionele muur, maar met een moderne techniek passend in de trend van dit seizoen. Gebaseerd op het wandtapijt van haar oma en met de historische waarde van wandtapijten, giet Caroline haar ontwerp in een modern jasje.

Helen Stevens - Feather
Helen Stevens runt een ontwerpstudio, Surfacephilia, met collecties van behang, stoffen, kussens en porselein. Ze omschrijft haar werk als 'bohemien' en haar sierlijke stijl van patroon maken is te danken aan haar techniek in verschillende lagen. Haar behang, Feather, is een mix van Brits erfgoed, periodieke stijlen, vakmanschap en de landelijke omgeving.

 

Jessica Hogarth - Tour de Yorkshire
Dit eigenzinnige en vrolijke ontwerp viert dat de Tour de France in 2014 naar Yorkshire komt. Hogarth laat zich inspireren door haar roots en combineert het heuvelachtige landschap met gebouwen en grafische fietsen in haar behang.

Louise Tiler - Urban Tree
Het ontwerp Urban Tree bestaat uit een prachtige boom met verborgen stadselementen, waarbij vlinders een sprookjesachtig effect geven. Het palet van lila en blauw zorgt voor een trendy illustratief effect. In dit patroon worden de natuur en de stad gecombineerd. Ontwerpster Louise Tiler heeft al meerdere awards gewonnen met haar handgeschilderde dessins van haar eigen label.

Kate Usher - Fish
Gefrustreerd door het gebrek aan mooie patronen voor kinderkamers, besloot Kate Usher ze zelf te ontwerpen: patronen die eigenzinnig en leuk zijn, maar ook aantrekkelijk voor design-bewuste ouders. Het collage-effect in haar print geïnspireerd door de Britse zee zorgt voor een naïeve, kinderlijke stijl.

Nancy Straughan - Coffee Been & Coffee Stripe
De twee patronen Coffee Been en Coffee Stripe zijn gebaseerd op de jaren 50 en Scandinavisch textiel. Textiel ontwerper Nancy heeft een eigen label met daarin huishoudelijke artikelen, accessoires en focust op natuurlijke producten en duurzaamheid welke terug te zien zijn in haar minimalistische prints.

Emma-Jane Sowerby - Fossil Leaf
Emma Jane Sowerby boekt al vroeg succes als een van haar behang ontwerpen de Timorous Beasties award wint. Sowerby’s werk is sterk beïnvloed door de vormen en kleurenpalet van de natuur. Haar ontwerp, Fossil Leaf, kreeg vorm na een reis naar de Jurassic Coast in Dorset, die beroemd is om zijn fossielen. Het motief heeft een delicate subtiliteit waardoor het een klassieke kwaliteit uitstraalt.

Lizzie Mary Cullen - Lizzie’s Doodle & Colour Me
Het behang Lizzie’s Doodle verwelkomt je in een Londense wijk met smalle straatjes vertaald in een eigenzinnige stijl. Met het zwart-wit behang van Colour me, kun je je eigen kunstwerk creëren door het inkleuren van het behang. Hoe langer je naar de ontwerpen van Cullen kijkt, hoe meer je ziet.

Rachel Hagger – Linear
Rachel Hagger creëert met Linear een abstract dessin met een trendy look die zowel horizontaal als verticaal op de wand past. Het patroon is geïnspireerd op de vele masten die ze zag in een haven. In de New Wave collectie is dit een wat meer mannelijk dessin.

Kev Munday - Alien Crowd
Dit innovatieve multi-color behang, ontworpen door graffiti kunstenaar Kev Munday, is geschikt voor kinderkamers, kantoren, speelkamers en zelfs de op wc. Het behang is gebaseerd op bestaande bestsellers van Graham & Brown, overgoten met herhalende graffiti patronen.

KathKath Studio – Honeycomb
Dit levendige ontwerp is geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van de honingraat. De natuurlijke herhalingen maakt het perfect voor een behangontwerp en de heldere gele kleur voegt een vleugje lente toe in elke kamer. Daarnaast wil het enige designduo ook de aandacht vestigen op de dalende bijenpopulatie aangezien de bij een fundamentele betekenis heeft in de natuur.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide