1876
Jungle behang: exotisch, expressief en modern!
Gepubliceerd: 21-12-2020 Laatste update: 26-12-2020

Allerlei soorten jungleontwerpen zijn bijzonder eigentijds en erg in de mode. Of het nu op shirts, jurken of in de woonkamer is - het exotische junglemotief is een integraal onderdeel van de designwereld geworden. Het ontwerp inspireert met een rijke variatie aan kleuren en patronen en een zeer opvallende en expressieve uitstraling. Bovendien straalt het exotische ontwerp een vrolijke vakantiestemming uit - hoe kun je het weerstaan?

Een jungle behang betovert met dichte junglelandschappen, weelderige palmbladeren, bijzondere vogels en bloemen. Dit maakt het in het oog springende behang niet alleen geschikt voor moderne interieurs met hippe woonaccessoires zoals tralielampen, maar kan ook worden geïnterpreteerd in ethnic chic en zelfs met een klein Scandinavisch tintje. Een jungle-behang slaagt er immers in om een hip en opvallend design vakkundig met de natuur te combineren. Dat maakt dit jungle behang zo geschikt voor verschillende ruimtes in huis.

Een jungle behang kenmerkt zich met zijn bijzondere palmbladeren. Deze zijn verkrijgbaar in het traditionele groen, maar ook in andere kleuren; om zo jouw perfecte interieur te creëren. Er zijn vele verschillende behangontwerpen beschikbaar met palmen, bijvoorbeeld van AS Création, Rasch en zelfs Versace. Voor iedere voorkeur en budget is er dus wel wat geschikts te vinden tussen ons jungle behang.

inspiratiebrochures1.png

362011_1_3_kopiëren.png

Jungle behang van hoge kwaliteit en verschillende merken

Mocht je opzoek zijn naar een behang van hoge kwaliteit, waar er geen sprake is van een patroon, dan kan je het beste een kijkje nemen onder het kopje fotobehang. Hierin kan je verschillende ontwerpen vinden van foto’s van hoge kwaliteit, die in een echte jungle gemaakt zijn. Een echte jungle als fotobehang is een imposante mogelijkheid, die een vleugje natuur toevoegt aan jouw interieur. Deze ontwerpen zijn vaak alleen geschikt voor grote muren van bijvoorbeeld 4 meter breed.

Een Scandinavisch behang kenmerkt zich met zijn minimalistisch design en neutrale kleuren, om zo een fris gevoel te geven aan de kamer. Een jungle behang kan hier ook aan voldoen, door bijvoorbeeld een subtiel patroon te gebruiken in neutrale kleuren. Hiermee geef je jouw meubels de kans om te stralen en verbindt je de verschillende interieurelementen in een handomdraai.

Jungle behang met exotische planten en dieren uit verschillende regio’s

Bij een jungle behang denkt men vaak alleen aan de verschillende exotische planten, maar vaak vergeten ze de exotische dieren, zoals vogels en flamingo’s. Deze dieren brengen vaak kleur met zich mee en zorgen ervoor dat jouw behang, net wat meer uniek is. Ook is een behang met dieren erg geschikt voor in een kinderkamer, om zo de beste omgeving te creëren voor jouw allerkleinsten.

dd118582_2_1_kopiëren.png

Voor wie op zoek is naar een meer gepersonaliseerde lay-out, kunt u accessoires toevoegen om de impact van uw jungle behang te versterken. Deze toevoegingen zullen de onderdompeling in de Zuid-Amerikaanse regenwouden alleen maar versterken en zal het jungle behang beter naar voren laten komen.

Maar de exotische stijl beperkt zich niet tot zichzelf. Het past volledig in het bohemian interieur, waardoor een nomadische, warme en sprankelende sfeer ontstaat. U hebt ook de mogelijkheid om een etnisch tintje toe te voegen, om de eigenheid van de regio's die zich overal ter wereld bevinden uit te drukken!

Jungle behang is geschikt voor alle ruimtes

Eenjungle behang is een veelzijdig soort behang, omdat het geschikt is voor vele soorten ruimtes in huis én voor op kantoor. Ben je op zoek naar een bijzonder thema voor de kinder- of babykamer? Dan is een junglebehang een uitstekende optie. In combinatie met wat knuffeldieren creëer je zo een echt jungle thema voor je kleine, iets wat een lange tijd meegaat en leuk wordt gevonden!

372165_6_2_kopiëren.png

Maar ook voor in de slaapkamer, de kantoorruimte of in de woonkamer kan een jungle behang bijzonder mooi staan. Als je even niet weet wat je met die witte muur boven je bed wilt doen, dan zit je hiermee goed. Wil je een bijzondere touch geven aan die saaie muur in je kantoor? Met een jungle behang is dat zo opgelost! En om gasten echt versteld te doen laten staan van het interieur in je woonkamer, kan een behang met jungle thema wonderen doen. Met een rol jungle behang kun je dus werkelijk alle kanten op, om zo op een gemakkelijke manier een ruimte een bijzondere upgrade te geven waar je niet snel op uitgekeken raakt.

De natuur in huis, maar dan zonder planten

Voor wie graag wat natuur in huis haalt, maar niet de zorgen van planten wilt hebben, is eenjungle behang een uitstekend alternatief. Soms zijn de prints zo realistisch dat het lijkt alsof je je werkelijk in een jungle waant en alsof je huis vol staat met planten. Ook zorgt dit soort behang er gelijk voor dat de ruimte een prachtige eyecatcher krijgt. Je hebt haast geen verdere decoraties meer nodig voor de ruimte waarin je het jungle behang hangt, want de ruimte zal gelijk een prachtig middelpunt van de aandacht krijgen.

364801_3_3_kopiëren.png

Daarnaast zal je met een vrolijk maar toch stijlvol jungle behang gelijk de vakantie in huis halen. Zo’n behang is dan ook echt goed voor je humeur en dat van iedereen die de ruimte binnenloopt. Tijdens de koude winterdagen kan het vooral geen kwaad om je even te voelen alsof je je in een tropisch, exotisch land bevindt. Maar ook in de zomermaanden maakt het de warme temperaturen helemaal compleet. Eén ding is zeker: van een stijlvol jungle behang zal je het hele jaar door kunnen genieten!

Jungle behang bij Bricoflor

Bricoflor heeft een prachtig aanbod aanjungle behang in allerlei soorten prints. Of je nu dus op zoek bent naar dat exotische detail voor in je woonkamer, slaapkamer of kantoor: een jungle behang zal prachtig staan. Jungle behang wordt geproduceerd door vele verschillende merken met de beste kwaliteit! Haal dus ook de natuur en een fijn gevoel in huis met een jungle behang.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide