5090
Harlequin Palmetto
Gepubliceerd: 24-08-2015 Laatste update: 20-06-2017

Palmetto - een geraffineerde Harlequin collectie sfeervolle ontwerpen in tinten die tot de verbeelding spreken

Palmetto is een aantrekkelijke collectie bedrukte stoffen, weefstoffen en behangpapier en werd geïnspireerd door vroege ochtendwandelingen door het bos en avondwandelingen in een heerlijk geurende bloementuin. Het bevat elementen van glamour uit het jazztijdperk, de weelde van de jaren 1920 en de botanische elan van de orchideejagers van de 19de eeuw en doet tegelijkertijd mee aan de huidige trend van organische silhouetten tegen zwoele achtergronden voor een maximaal effect.

De collectie is ontworpen door Becky Brown van de Harlequin studio: “De afgelopen 18 maanden heb ik de mode en de interieurs zien veranderen en heb ik moodboards gemaakt en geëxperimenteerd met verschillende technieken zoals mono prints, negatieve prints, foiling en etsen. De felgekleurde lentebloemen van de afgelopen jaren lijken plaats te hebben gemaakt voor een mysterieuzere sfeer. Het overheersende gevoel voor 2015 is droomachtig en betoverend en dit wordt tot uitdrukking gebracht door wild gebladerte, grafische botanische ontwerpen en verfijnde flora en fauna.”

Het uitgangspunt van de collectie was een botanisch stuk dat het gevoel opriep van een oranjerie, met exotische weergave van rubberplanten en passiebloemen. De zes glorieuze prints worden gedrukt op een combinatie van luxueuze zijde en natuurlijke linnen, waarvan er diverse werden versierd met textuurgaren, foiling en metalliekdraad. Ze bevatten een overvloed aan geëtste bloemen zoals proteas, en fijn getekende vlinders, libellen en struisvogelveren. Diverse van deze motieven komen terug in de schitterende collectie van acht behangpapieren, welke worden aangevuld door een sfeervolle metallieke textuur, een elegante, vliegende kraanvogel op gestileerde wolken, gebladerte, veren en een rechte streep.

De glorieuze, bedrukte stoffen van Palmetto worden aangevuld door vier ultraglamoreuze weefstoffen welke worden geaccentueerd door glanzend belvedere fluweel - een spectaculaire collectie van drie luxueuze fluweelstoffen met heerlijk tactiele, effen stoffen met hoge pool, mooie vervaagde metallieken en elegant gestreepte damasten, waarvan er enkele verder zijn versierd met folie. Er zijn bovendien twee complete boeken met effen stoffen; een boek met 100% zijde en een met zijde-effect, die handig zijn gekleurd door de Harlequin studio om goed te kunnen worden gecombineerd met Palmetto en Belvedere. De collectie wordt verstrekt door haar intense en tot de verbeelding sprekende kleurcombinaties: grafiet en amandel; inkt en chartreuse; zeeglas en wilg; jute en leisteen; koraal en munt; heide en linnen; linde en smaragd; amber en grafiet.

De collectie is vanaf de herfst van 2015 zowel nationaal als internationaal verkrijgbaar via het netwerk detaillisten van Harlequin.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide