3598
Harlequin Amazilia
Gepubliceerd: 22-01-2015 Laatste update: 20-06-2017

De Harlequin studio introduceert Amazilia, een schitterende collectie stoffen en behang op basis van extravagante, tropische motieven in magnifieke kleurschema's. De sfeervolle collectie laat u ontsnappen aan de stress van alledag en volgt de huidige trend van het 'buiten' naar 'binnen' brengen met grote, kasachtige ramen, donkere muren en felle kleuraccenten. De collectie zal in januari 2015 worden gelanceerd op Paris Déco-Off.

De collectie weerspiegelt de visie van Studio ontwerper Louise Collis; ze heeft 18 maanden aan de collectie gewerkt. Ze licht haar inspiratie voor Amazilia als volgt toe: "Het oorspronkelijke idee begon met onderzoek naar mode en interieurtrends; ik zag duidelijke tropische invloeden in de mode in het gebruik van exotische beelden en weelderige kleuren, terwijl in interieurs tegenwoordig donkerdere, zwoele tinten en meer maximalistisch bedrukte stoffen worden gebruikt - tropische bloemen met grote schaal, gestileerde bladeren en botanische referenties." Louise ed onderzoek in Kew Gardens, studeerde tropische vogels en insecten en experimenteerde met diverse schildertechnieken. Ze begon met fijn geschilderde kolibries (de collectie is genoemd naar een kolibriesoort) en n iets expressievere schildertechnieken voor de bladeren.

Het resultaat is een elegante, designer-luxe collectie van zeven bedrukte stoffen (waarvan er vier digitaal worden geproduceerd), vier weefstoffen, acht behangsels en een luxe met spray geverfde fluweelstof. De motieven zijn glamoureus, grafisch en enigszins decadent en volgen de nieuwe trend waarin het huis als aantrekkelijke, verzorgende cocon wordt beschouwd en worden opgeleefd door energieke kleuraccenten.

inspiratiebrochures1.png

De bedrukte stoffen kenmerken de collectie en bevatten verfijnde kolibries, botanisch getekende vlinders, modieuze veren, glanzende, super grote bladeren, bloemknoppen en zaadlijsten die volop in knop staan, een met losse hand geschilderde, artistieke interpretatie van vegetatie en geëtste optocht van olifanten. Ze worden aangevuld door ikat borduursels, weefstoffen in rasterstijl en een adembenemende, mozaïek-achtige weefstof met mozaïek ingelegde tulpen.

De behangsels borduren verder op het tropische thema: enkele behangsels hebben dezelfde sfeer als bedrukte stoffen en worden aangevuld door een gestreept behang in ikatstijl, opbollende wolken die worden gecreëerd door piepkleine puntjes en een effen behang met textuureffect die wordt gegraveerd in een zijde-linnen slub stof.

'Amazilia fluweelstoffen' is een schitterende collectie die op zichzelf staat: een dikke maar luxe met spray geverfde fluweelstof, geschikt voor zowel bekleding als gordijnen. De kleur is fel in het midden en vager en draaiend naar de randen toe en lijkt in de breedte te bewegen. Het beelden oproepende kleurenpalet van Amazilia weerspiegelt de aantrekking van de collectie: weelderige tinten die worden geaccentueerd met gedurfde felle kleuren. Deze collectie slaagt erin de zintuigen wakker te schudden en de geest te kalmeren. Flamingo wordt gecombineerd met papaja; citrusschil, cacao en steen; perzik, mango en olijf; indigo en mosterd; kruisbes en lagoon; plus accenten appel, framboos, bosbes, loganbes, smaragd en olifant.

De collectie is vanaf voorjaar 2015 zowel nationaal als internationaal verkrijgbaar via het netwerk detaillisten van Harlequin.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide