684
Geef je huis de ultieme make-over met wandpanelen
Gepubliceerd: 17-04-2023 Laatste update: 30-10-2023

Wandpanelen zijn een stijlvolle en praktische manier om een kamer te verfraaien en de muren te beschermen tegen slijtage. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten wandpanelen en hoe je ze kunt gebruiken om je huis te pimpen. 

De verschillende mogelijkheden

Wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afwerkingen, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor elke kamer in je huis. De meest traditionele soort paneel is gemaakt van hout. Deze zijn relatief makkelijk te installeren en kunnen geschilderd of gebeitst worden om goed te passen bij de rest van het interieur.

Houten wandpanelen kunnen worden gebruikt om een muur te accentueren of om een kamer een rustieke uitstraling te geven. Daarnaast zijn er ook PVC wandpanelen. Deze wat modernere optie is wederom makkelijk te installeren en erg licht, wat deze panelen populair maakt bij de hobbyist. Je kunt kiezen voor een glanzende of matte afwerking, net wat past bij jou! Een ander bijkomend voordeel is dat deze panelen gemakkelijk schoon te houden zijn, waardoor ze ook goed te gebruiken zijn in vochtige ruimtes zoals badkamers.

inspiratiebrochures1.png

Gipsen wandpanelen zijn een duurzame en stevige optie, verkrijgbaar in verschillende texturen. Ze kunnen worden geverfd om bijvoorbeeld een muur te accentueren. Vergeleken met voorgaande wandpanelen zijn de gipsen panelen wat duurder én ze vereisen professionele installatie.

Tot slot zijn er de acryl panelen; de transparante optie. Ook deze panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Ze zijn echter wat duurder dan andere soorten wandpanelen en kunnen krassen of verkleuringen vertonen. Verder zijn er onder andere nog marmeren panelen, natuurstenen wandpanelen en piedra panelen. 

Wat voegen ze toe?

Wandpanelen voegen textuur, kleur en een patroon toe aan een ruimte en geven het een verfijnde en aantrekkelijke uitstraling. Om deze reden zijn ze perfect om je huis een make-over te geven. Creëer een unieke sfeer die past bij je persoonlijke smaak. Daarnaast zijn de panelen gemaakt van duurzame materialen.

Ook aan onderhoud zal het niet liggen; de panelen vereisen weinig onderhoud. Als je in een drukke buurt woont of bijvoorbeeld graag naar harde muziek luistert, zul je extra baat hebben bij wandpanelen. Ze hebben een geluidsisolerende werking en helpen bij het verminderen van de echo’s en het geluid in een kamer.

Je slaat dus de welbekende twee vliegen in één klap met deze panelen. Niet alleen verfraai je de ruimtes in je huis, je isoleert de kamers ook. De warmte wordt in de winter binnengehouden, wat je ongetwijfeld zult merken op je energierekening. En zo kennen de panelen nog meer voordelen. Neem vooral eens een kijkje bij Aydodeco om te zien wat er allemaal mogelijk is en hoeveel baat jij hebt bij het (laten) installeren van wandpanelen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide