1673
De wand als eyecatcher of als rustpunt
Gepubliceerd: 20-05-2021 Laatste update: 06-06-2022

De wanden in een woning kunnen een eyecatcher zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om muren neutraal en rustgevend te houden. Voor welke optie je kiest, hangt voornamelijk van de rest van het interieur af. In een drukke ruimte heeft een rustgevende wand de voorkeur, maar als de situatie het toelaat, is het geweldig als de muur een echte blikvanger is.

Maximaal één opvallende wand

Om de wand een speciale uitstraling te geven, zijn verschillende keuzes mogelijk. Wat je tegenwoordig veel ziet als muurdecoratie is een wand met foto’s, bijvoorbeeld van je Instagram-afbeeldingen. Maar een opvallend fotobehang kan ook, deze muurbedekking is namelijk weer helemaal in. Meestal gaat het maar om één muur die zo opvallend is. Als alle muren iets bijzonders hebben, wordt het al snel onrustig.

inspiratiebrochures1.png

Bijzondere wandbekleding

Ook een in het oog vallende keuze is de gouden muur, bijvoorbeeld een van zeer grof stucwerk dat met de hand is aangebracht en waarop vervolgens de gouden kleur is aangebracht. Een andere unieke optie is om een bijzondere stof op de muur aan te brengen of om te kiezen voor een muur van leder. Stukken boomhout, dempende latjes of natuursteen op de muur zijn ook weer helemaal trendy. Veel materialen zijn makkelijk aan te brengen met speciale lijmsoorten of krachtig tape. Spijkers en schroeven zijn soms niet eens nodig.

Duurzame materialen

Duurzaam, ecologisch en klimaatvriendelijk zijn termen die in deze tijd een hoofdrol spelen. Het gebruik van materialen die recyclebaar zijn is dan ook erg trendy. Ook de groene muur verschijnt steeds meer in huis. Groene plantenwanden dragen net zoals kamerplanten bij aan de luchtzuivering en stralen een enorme rust uit. Daarbij hebben dergelijke wanden een isolerend en geluiddempend effect, wat natuurlijk heel prettig is.

Terug van weggeweest

De 3D-panelen hebben eveneens een opmars gemaakt in de woonruimte. Hiermee kunnen speciale effecten worden gecreëerd. Of denk aan creatieve opengewerkte tuinschermen die op de wand in de woning een uniek effect uitstralen. Ook de betonlook doet het nog steeds erg goed. Voor deze stijl kun je kiezen uit verschillende opties. Je kunt natuurlijk beton op de muur smeren, maar er zijn ook decoratieve betonplaten en er is zelfs betonlook behang. De steenstrips zijn ook weer terug van weggeweest. Met of zonder voeg en in allerlei kleuren en uitvoeringen.

Een passende tint

Genoeg mogelijkheden dus om een creatieve en opvallende muur te creëren. Wil je toch liever een rustige en gladde muur? Kies er dan voor om een van de muren in een contrasterende kleur te schilderen, zelfs dat kan de ruimte al een heel andere uitstraling geven. Wil je juist wel kleur in de kamer? Ook dan heb je meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een contrasterende tint of een die aansluit op de rest van het interieur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide