1384
De mooiste wanddecoratie voor in huis? Lees deze creatieve tips

Ben je op zoek naar de mooiste wanddecoratie voor in huis? Er zijn diverse manieren om jouw muren van een frisse en moderne uitstraling te voorzien. 

Denk bijvoorbeeld aan het maken van je eigen diamond painting van dieren en deze aan de wand ophangen. In dit artikel vertellen wij je welke creatieve vormen van wanddecoratie er zoal zijn en voorzien wij je van handige tips. Lees snel verder en ontdek meer!

Hang diamond painting op

Een zeer mooie vorm van wanddecoratie is diamond painting. En dit kun je eenvoudig zelf maken. Diamond painting wordt ook wel vergeleken met schilderen op nummer. Hierbij ben je echter niet met verf bezig, maar met kleine gekleurde steentjes. Je kunt een diamond painting van een kat maken, landschappen, een eigen foto en nog veel meer. En is je kunstwerk eenmaal af, dan kun je hem met trots aan de wand hangen.

Hang foto’s aan de muur

Als je jouw wanden een persoonlijk tintje wilt geven, dan is het zeker een idee om iets met foto’s te doen. Zo kun je van jouw foto’s speciaal fotobehang laten maken die je op je wanden plakt. Wat je ook kunt doen, is kiezen voor een geheel van allemaal kleine foto’s. Probeer hierbij met diverse groottes en vormen te spelen. Je kunt de foto’s ook in lijstjes doen en aan de muur hangen. Verder kun je nog kiezen voor een foto op canvas. Je kiest hierbij zelf de gewenste foto uit of een gevonden afbeelding die je mooi vindt.

Verf je muur in een nieuwe kleur

Een andere mooie optie is je muur in een geheel nieuwe kleur verven. Je kunt hiermee echt een statement maken en jouw muur omtoveren in een echte eyecatcher. Als je een statement wand wilt maken, verf je je muur in een specifieke kleur en houd je de andere wanden neutraal. Hierdoor kun je lekker met een felle of opvallende kleur uitpakken.

Hang accessoires aan je wanden op

Niet alleen schilderijen, diamond painting en foto’s zijn perfecte vormen van wanddecoratie. Je kunt ook accessoires als wanddecoratie gebruiken en dit aan je wanden hangen. Maak bijvoorbeeld plankjes vast aan de muren zet hier boeken, kaarsen of planten op. Het ideale hiervan is dat je telkens weer andere spulletjes op de planken kunt neerzetten. Wanneer je ze zat bent, ga je weer voor wat nieuws. Zo verander je ook weer de uitstraling van de ruimte. Wij wensen je veel succes met onze tips!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide