1064
De beste tips voor het perfecte behang

Bepalen hoe u uw muren wilt decoreren is geen eenvoudige keuze. Als u het meeste uit uw muren wilt halen, kunt u het beste behang gebruiken. Behang is namelijk erg veelzijdig en geeft u onbeperkte ontwerpmogelijkheden. Daarom hebben wij vandaag vier tips samengesteld om uw muren de perfecte bekleding te geven.

1. Kies tijdloze ontwerpen

De eerste tip is ongetwijfeld om behang te kiezen met een exclusief en tijdloos design. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geometrische ontwerpen. Dit type behang is ook te vinden in veel pastelkleuren, om zo een rustig Scandinavisch interieur te realiseren. Het beste voordeel van een geometrisch behang is toch wel de mogelijkheid om het overal te installeren. Ze zullen uw ruimtes een originele Scandinavische of moderne stijl geven.

2. Maak een onderscheid tussen uw muren

Als u weet welke muren u waarmee wilt behangen, bespaart u tijd en geld. Dit omdat u precies de juiste hoeveelheid koopt die u nodig heeft om te behangen. Ook is het van belang dat u onderscheid maakt tussen uw muren, wat betreft verschillende behangpapieren. Het is namelijk erg mooi om een contrast te creëren, met bijvoorbeeld een effen behang en een patroonbehang in dezelfde kleur.

3. Houd rekening met de verlichting van uw kamers

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de verlichting van uw kamers. Het wordt aangeraden om patroonbehang met intense, donkere kleuren in verlichte ruimtes te installeren. In ietwat donkerdere ruimtes kunt u daarentegen lichte kleuren gebruiken. Denk hierbij aan wit, créme of roze. Ook is het gebruik van pastel behang prachtig voor donkere ruimtes om zo toch een licht gevoel te creëren.

4. Gebruik vinylbehang voor vochtige ruimtes

We weten dat de muren van uw badkamer en keuken het meeste te maken krijgen met vlekken en andere sporen van vuil. Voor beide kamers is het daarom aan te raden om uitsluitend vinyl behang voor uw muren te gebruiken. Dit type behang is zeer goed bestand tegen vocht en hitte. Bovendien is het eenvoudig om schoon te maken met een zachte borstel of met een vochtig doekje.

Hiernaast is het ook aan te raden om een vinyl behang te overwegen voor uw kinder- of speelkamer. Deze kamers maken ook een hoop mee en zijn met een vinyl behang hier perfect voor uitgerust. U loopt namelijk geen risico tot permanente vlekken.

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners