1676
Illusions van Marcel Wanders
Gepubliceerd: 29-01-2015 Laatste update: 07-05-2017

De meest recente samenwerking tussen Marcel Wanders en behangfabrikant Graham & Brown is geïnspireerd door illusie en mysterie. 'Illusions' is een meesterlijke collectie waarbij elk ontwerp niet helemaal is wat het lijkt.

"Ik ben trots op de samenwerking met Graham & Brown aangezien we dezelfde passie delen voor behangontwerpen die een statement maken. De Illusions-collectie is een expressie van levendige fantasie en sensualiteit die ik in mijn werk zoek. Met deze collectie wil ik het inlevingsvermogen van mensen prikkelen en maak ik van behang een meer driedimensionale ervaring. " - Marcel Wanders De gewaagde, organische, geometrische en typografische patronen zijn van prachtige kwaliteit met een luxe afwerking. Extravagant maar toch delicaat; de negen patronen creëren hun eigen gevoel van 'illusies' door middel van variëteit in oppervlaktes en visuele manipulaties.

Wallflower
'Wallflower' is opgebouwd uit geometrische wandtegels met bloem-accenten waarin de lotusbloem herhalend terugkomt en er zo een driedimensionale tegelwand ontstaat.

Heart & Tulip
Het ritmische patroon 'Heart & Tulp' lijkt op een gesneden houten oppervlak, en wordt geleverd in mahonie, essen en berken.

Dreams Come True en Petit Papillon
In 'Dreams Come True' en 'Petit Papillon' zijn op de patronen reliëf technieken toegepast. De eerste is een kalligrafisch patroon wat voortkomt uit Marcel Wanders’ visie: "Creëer een omgeving van liefde, leef met passie en maak je meest wilde dromen waar".

'Petit Papillon' is ook zeer persoonlijk waarbij het dichte botanische patroon delicate vlinders toont en refereert naar de recente expositie van Marcel Wanders “Pinned Up 25 Years of Design' in het Stedelijk museum in Amsterdam.

Forest Muse en Braille Chester
De flock- techniek is zichtbaar op 'Braille Chester', een diamant patroon waarin de diepte en de illusie van licht en schaduw wordt bereikt door een korrelig oppervlak. Ook bij ‘Forest Muse’, een bloemen damast waarin de optische illusie wordt versterkt door verborgen gevleugelde feeën.

World Heritage
'World Heritage', verkrijgbaar in zwart, blauw en goud, doet denken aan Victoriaanse ontwerpen. De bolhoed, de vulpen en de speelkaarten geven het een Britse twist.

Maestro Streep & Reflections
Tot slot, de subtiele 'Maestro Streep' en 'Reflections' patronen zijn de perfecte aanvullende oplossingen voor veelzijdige thuis styling.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide