2066
Behang

De internationaal beroemde Ierse designer Orla Kiely en Harlequin, een van de prominente interieurbedrijven van de UK , hebben de handen in elkaar geslagen om een prachtige collectie in het oog springend en mooi behangpapier te ontwerpen. De kenmerkende collectie is gelanceerd tijdens Decorex en Focus in september 2012.

Het merk Orla Kiely werd opgericht in 1995 en is een synoniem geworden voor inspirerend design, kwaliteit en visuele innovatie die voortvloeit uit Orla's liefde voor patronen, kleur en textuur. Haar kenmerkende en gestileerde motieven in zuiver herhalende vorm resulteren in een zeer moderne stijl, terwijl haar liefde voor vintage voorwerpen een nostalgische kwaliteit toevoegt. Wat begon met een kleine collectie handtassen en accessoires is al snel uitgegroeid tot confectiekleding en modeaccessoires, huisdecoratie, reisbenodigdheden, schrijfwaren, parfum en nu behang.

De collectie Orla Kiely is een bewijs van haar flair en zeer persoonlijke stijl. Ze bestaat uit veertien bestaande en onmiddellijk herkenbare ontwerpen, waarvan verschillende werden geherinterpreteerd en aangepast. Gekleurd met het gebruik voor behang in het achterhoofd, behouden de ontwerpen de kenmerkende stijl van Orla. De ontwerpen hebben suggestieve kleurtinten zoals vogelei, Chinese roos, brandnetel, warme calico en laurierblad, wat perfect past bij olijf, middernacht blauw en klassiek rood en vormen zo een eclectisch palet van heldere en neutrale kleuren.

Claire Vallis, Design Director bij Harlequin, is zeer blij met de samenwerking: "Het is zowel een groot genoegen als een eer om samen te werken met een icoon in de modewereld. Orla's heldere, onwrikbare visie en scherp bewustzijn van haar merkidentiteit werkten echt inspirerend. Dit alles, gecombineerd met haar onschatbare inbreng en nauwgezette aandacht voor detail, resulteerde in een modieuze maar tijdloze collectie behangpapier dat een spannende en andere dimensie aan de bestaande reeks van Harlequin toevoegt."

Orla Kiely legt verder uit: "Een van mijn grootste passies in het leven zijn patronen en kleuren dus het idee om een boek met behangpapier te ontwerpen was een opwindend idee. Een huis is voor mij een plaats waar we echt onze stijl en persoonlijkheid kunnen uitdrukken, waar we speels kunnen zijn. Samenwerken met Harlequin was een groot plezier; ik ben zeer trots op het boek dat door de combinatie van onze esthetiek en hun ervaring en kennis tot stand kwam.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide