1207
Behang en wandbekleding
Gepubliceerd: 06-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

De Engelse behangfabrikant Graham & Brown is trots op de samenwerking met mode icoon Barbara Hulanicki, die een veelbesproken behangserie heeft ontworpen geïnspireerd op Art Deco en Art Nouveau.

De collectie bestaat uit drie opvallende behangontwerpen Viva, Diva en Hula. Om een tijdloze en elegante wandbekleding te creëren heeft Hulanicki gebruik gemaakt van mooie, gewaagde patronen, uitgewerkt in metaalachtige effecten.

Diva - een klassiek ontwerp in Art Nouveau stijl,met stromende organische rondingen/welvingen, uitgevoerd in de kleur oester.

Viva - een complex, modern en grootschalig stempelmotief, in turquoise of glanzend zwart.

Hula - ontwerp met als basis Hulanickis handtekening, in lichtgroen of charcoal en goud.

Barbara (geboren in Polen, opgegroeid in Engeland) begon haar mode carrière in de vroege jaren zestig als freelance mode illustrator. Aangemoedigd door haar echtgenoot opende ze in 1964 haar modeboetiek BIBA. Het BIBA merk bleek een hit in de hippe 60- en 70-er jaren en haar winkel groeide uit tot een mega Art Deco warenhuis. Het werd de plek voor artiesten, filmsterren en rockmuzikanten.

Sinds eind jaren 80 heeft haar werk als interieurontwerpster in Miami Beach een nog grotere impact gehad op haar carrière. Ze heeft een indrukwekkende portfolio op haar naam staan.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide