1275
Graham & Brown

Graham & Brown lanceert de eerste behangcollectie die is geïnspireerd op stukken uit het archief van het Victoria & Albert museum. Deze collectie vloeit voort uit 2000 jaar creativiteit.

 

De combinatie van 's werelds grootste museum voor kunst en design en het toonaangevende Britse behangmerk Graham & Brown resulteert in creatieve patronen door de eeuwen heen.

De behangcollectie bestaat uit 8 dessins en is ontwikkeld op basis van origineel materiaal uit het begin van de 19e eeuw tot 1950 en vertegenwoordigt de gevarieerde collecties van kunst en vormgeving uit het V&A museum. Ze toont de evolutie van de populaire smaak voor interieurdesign van de Arts & Crafts-stijl tot de Scandinavische jaren vijftig stijl.

De V&A collectie van Graham & Brown laat patronen uit het verleden opbloeien en maakt ze geschikt voor de moderne woning. Het design-team heeft de originele archiefstukken zorgvuldig en respectvol gemoderniseerd door middel van aanpassing van de schaal, het verfijnen van details en het moderniseren van de kleuren om zo een rijke, opvallende en gedurfde behangcollectie te produceren. Sommige dessins zijn versierd met en metallic glans, hippe kleuren zoals jade, geel en smaragd en doen het Chinese ontwerp herleven waarbij de nieuwe achtergrondtexturen een extra dimensie toevoegen.

Nina Taylor, hoofd stylist bij Graham & Brown, bracht een bezoek aan het V&A museum om voorafgaand aan het ontwikkelen van de moderne interpretaties van de hedendaagse collectie, hun archieven te verkennen. "Het was een ongelooflijk inspirerende ervaring, kijken naar het ontwerp door de eeuwen heen. Een voorrecht om toegang te krijgen tot deze nationale collectie. Het was van het grootste belang voor ons om de juiste balans te vinden tussen onze moderne interpretatie voor het hedendaagse interieur en trouw te blijven aan het originele ontwerp.”

De eerste 4 dessins uit de collectie zijn Voysey, Chinoiserie, Folly en Trellis.

Voysey
Een decoratief, romantisch lineair design, dat is geïnspireerd door een origineel behangontwerp van de beroemde Arts & Crafts-ontwerper C.F.A. Voysey (1857-1941).

Chinoiserie
Dit dessin is rijk aan geel- en smaragdtinten en voorzien van een pioen-patroon met gedetailleerde vogels en vlinders. Het is overgenomen uit een fragment van met de hand geschilderd behang uit Canton, China, daterend ergens tussen 1800-1825.

Folly
Dit architectonisch ontwerp, samengesteld uit gotische bogen en torentjes, is een sympathieke herinterpretatie van een populaire wandbekleding stijl vergelijkbaar met die aan het begin van de 19e eeuw.

Trellis
Trellis heeft een traditioneel patroon in complementaire tinten en is gereproduceerd uit een 19e-eeuws boek met staaltjes van behangpatronen. Destijds ontworpen door Owen Jones (1809-1874) en geproduceerd door John Trumble & Co.

Prijs per rol: € 30,- . Afmeting: 10m x 52 cm.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners