1503
Graham and Brown behang
Gepubliceerd: 06-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Op de beurs 100% Design te Londen, gaf Graham & Brown, een vooraanstaande Engelse fabrikant van behang en wanddecoratie, een preview van haar Eco-behang project. Dit project is mede tot stand gekomen als gevolg van een vier maanden durende samenwerking met Engelands meest vooraanstaande design academie, Central St Martins. De ontwerpen uit deze collectie zijn geïnspireerd door milieuthemas en het behang is geproduceerd van duurzame bronnen.

De serie milieuvriendelijk behang is geprint op papier dat vervaardigd is van 100% FSC gekeurd hout en er is uitsluitend inkt op waterbasis gebruikt, zonder VOCs of oplossingsmiddelen. Iedere rol is verpakt in afbreekbaar materiaal dat is gemaakt van maïs.

Dit is de eerste collectie op de markt die tegenspreekt dat eco ontwerpen te gewoontjes, te duur en bovendien niet hip genoeg zouden zijn voor liefhebbers van design. Kijkend naar de groeiende eco-agenda en het besef dat Britse designacademies erg getalenteerd zijn, daagde Graham & Brown 22 studenten uit om een serie behang te ontwikkelen die innovatie integreert met duurzaamheid.

Winnaar - Jo Angell, The Bittern - een collectie van drie elkaar aanvullende ontwerpen. De focus van haar ontwerp is het bedreigde leven van de vogelsoorten wiens woongebied wordt bedreigd door de opkomende zeespiegel. Er zijn slechts 50 broedende paren van deze vogels in Engeland, een duidelijke indicator voor het huidige veranderende klimaat. Geïnspireerd door het verenpatroon van de vogel en zijn woongebied creëert de ontwerpster een prikkelende behangcollectie.

Tweede plaats - Jennifer Vargas, My house is your house behang. Jennifers Latino afkomst beïnvloedt haar ontwerpen zeer sterk. Ze gebruikt vibrerende kleuren en exotische patronen om het belang van het regenwoud vast te leggen en benadrukt de bedreigde landbouw in haar moederland.

Derde plaats - Asma Hussain, de Sustainable Birds collectie bevat twee behangontwerpen. Asmas ontwerpen leggen de focus op de realiteit van het uitsterven van vele speciale vogels als gevolg van de verstedelijking. Het vogelkooi motief combineert de vorm van een traditionele vogelkooi met de menselijke drang naar verstedelijking.

Gedeelde vierde plaats - Andrea Sallee, met organische vormen van Fossils of Survival behang dat de eenvoudige, natuurlijke schoonheid van oude fossiel gevonden afdrukken kenmerkt. Het idee erachter: aandacht vragen voor de vraag welke afdruk deze generatie achter zal laten...

En Amelie Labarthe met een ontwerp voor kinderbehang, Imaginary World, geïnspireerd om kinderen aan te moedigen ze na te laten denken over hun aandeel in de wereld; haar ontwerp toont futuristische autos die rijden op melk in plaats van benzine.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide