1447
Eyes
Gepubliceerd: 21-08-2012 Laatste update: 07-05-2017

"Wie het verleden in de hand heeft, heeft de toekomst in de hand: wie het heden in de hand heeft, heeft het verleden in de hand" - George Orwell, 1984.

In tijden van politieke en sociale instabiliteit zijn er vaak perioden van bezinning. Momenten waarbij filosofen de toekomst van onze kinderen overdenken en men treurt om een meer stabiel verleden. Tegen deze achtergrond kregen de vooraanstaande moderne kunstenaars Taylor & Wood opdracht van de Whitworth Art Gallery om een behang te ontwerpen wat gestalte gaf aan deze bepalende periodes. Het resultaat: een schets van de starende blik van kinderogen. Het eerlijke en indringende onderwerp van het behang Witness.

Witness laat zien dat ons huidige doen en laten wordt waargenomen door de toekomstige generatie en dat zij de gevolgen ervan zullen ondervinden. Door het dessin worden we plotseling persoonlijk bekeken door een hulpeloos toekijkend publiek.

Een tweede ontwerp is Blank Cheque. De financiele markten kunnen niet langer gebruik maken van blanco cheques zoals in het verleden. Er is voor deze cheques een nieuwe bestemming gevonden: gebruik ze om de muur te decoreren als geheugensteuntje aan een sobere nabije toekomst.

Deze dessins vormen de basis van een tentoonstelling in de Whitword Art Gallery in Manchester en in de recent geopende Mostyn Gallery in Llandudno.

Witness en Blank Cheque zijn geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 500, en zijn te koop via de website van Graham & Brown. Prijs per rol € 29,95 met een afmeting van 52 cm breed en 10 meter lang.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide