1920
Graham and Brown
Gepubliceerd: 21-08-2012 Laatste update: 07-05-2017

Een elegante nieuwe behangcollectie van Farrow & BallGeïnspireerd door Italiaanse Renaissance schilderijen uit The National Gallery

behangcollectie The Broccato Papers van Farrow and Ball

Kleurenspecialist Farrow & Ball onthult haar allernieuwste collectie traditioneel behang, vervaardigd met behulp van de unieke Farrow & Ball methode waarbij de verf op het behangpapier gedrukt wordt. The Broccato Papers is een collectie bestaande uit zes charmante ontwerpen, geïnspireerd door de Italiaanse Renaissance periode.

behangcollectie The Broccato Papers van Farrow and Ball

De collectie ontleent haar naam aan de Italiaanse vertaling van het woord brocade en bestaat uit drie verfijnde, sierlijke dessins, gebaseerd op de decoratieve stoffen die in The National Gallery in Londen te zien zijn op Renaissance schilderijen uit de 14de en 15de eeuw. Farrow & Ball creëerde aan de hand van deze patronen tevens drie behang dessins waarin een element van de oorspronkelijke schilderijen terug te vinden is; het resultaat is een uitgebreide collectie harmonieuze designs.

behangcollectie The Broccato Papers van Farrow and Ball

The Broccato Papers worden gekenmerkt door sierlijke bloem- en fruitmotieven, door de uiterst nauwkeurige symmetrische details die zo typerend zijn voor de Renaissance periode en door rijkelijk versierde Brocade stoffen. Ieder patroon is verkrijgbaar in tien kleurenschemas, van zachte neutrale en mooie pasteltinten tot meer opvallende kleuren en metallic accenten. Farrow & Ball heeft enkele nieuwe kleuren aan de collectie toegevoegd waaronder de zacht paarse tint Brassica en de loodgrijze nuance Plummett.

behangcollectie The Broccato Papers van Farrow and Ball

Crivelli Rose is een klassiek brocade patroon bestaande uit prachtige rosetten met extravagante eikenbladenen eikeldessins die een perfect geheel vormen met het wervelende, op korenhalmen gebaseerde trellis patroon. Het corresponderende design, Crivelli Trellis is een simpel en delicaat trellis dessin.

behangcollectie The Broccato Papers van Farrow and Ball

Brocade is een elegant, gotisch design, rijkelijk voorzien van sierlijke bloem-, distel-, en bladmotieven. Het corresponderende design, Brocade Stripe is een klassiek streep patroon met een centrale bloemenzuil.

behangcollectie The Broccato Papers van Farrow and Ball

Renaissance is een betoverende, schilderachtige print met zonnebloemen, vogels en delicate botanische details. Het corresponderende design, Renaissance Leaves is een prachtig patroon met een enigszins frivool tintje dat benadrukt wordt door de zacht neerdwarrelende eikenbladen.

The Broccato Papers bezitten de diepte van kleur en de verfijnde uitstraling die zo kenmerkend is voor alle Farrow & Ball behang, een product dat vervaardigd wordt met gebruik van Farrow & Ball milieuvriendelijke, watergedragen verf waarvan het VOC-gehalte (Volatile Organic Compounds) uitermate minimaal is.

The Broccato Papers zijn verkrijgbaar vanaf 1 september 2011.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide