1181
Behang BN Wallcoverings

Het was de tijd dat de middeleeuwen overgingen in de Renaissance. Roerige tijden, waarin ontdekkingsreizigers als Columbus en Vasco da Gama het wereldbeeld veranderden, de boekdrukkunst werd uitgevonden en wetenschappers als Erasmus en Copernicus nieuw licht op het geloof en de maatschappij wierpen. Het was in deze tijd dat de schilder Hiëronymus Bosch (ca. 1450-1516) leefde. Zijn schilderkunst was een weergave van de tijdgeest: uniek, radicaal en vernieuwend.

Bosch wordt wel gezien als een voorloper van de surrealisten. Zijn werk staat bol van de mystieke taferelen en uitbundige fantasiefiguren. Met zijn ironische en magische figuren levert Bosch commentaar op de veranderende samenleving om hem heen.

Bosch werd geboren als Van Aken maar nam, toen zijn faam steeg, de naam van zijn woonplaats Den Bosch aan als achternaam. Zijn voornaam, Jeroen, kreeg een Latijnse versie, Hiëronymus. De link naar het Engelse woord hero is snel gelegd. En zo ontstond de naam van de nieuwste collectie van BN Wallcoverings: Heronymus.

De collectie Heronymus van BN Wallcoverings is geïnspireerd door de prachtige fantasie-voorstellingen die de schilder maakte. De verschillende figuren en verrassende vormen van Bosch zijn door onze ontwerpers subtiel in de ontwerpen verwerkt. Het resultaat is een collectie met bijzondere patronen, die met diverse technieken geraffineerd verwerkt zijn in prachtige designs. In veel van de ontwerpen zijn klassieke vormen terug te vinden, opgebouwd uit vele op Bosch geïnspireerde figuren en vormen. Ook in de kleurstelling zien we klassieke basiselementen, zeer verrassend gecombineerd met uitgesproken kleuren. Het resultaat is een prachtige, onmiskenbare en verrassende collectie die niet misstaat in de huidige tijd. Deze collectie is een ode aan de grootheid Hiëronymus Bosch, een ongeëvenaarde held in de schilderkunst.Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners