1312
Behang
Gepubliceerd: 28-08-2012 Laatste update: 07-05-2017

Shadows on the Wall is de nieuwe lijn wandbekleding van BN Wallcoverings. Annet van Egmond, van het ontwerpersduo Brand van Egmond, ontwierp de bijzondere prints voor de nieuwe collectie. Deze is opgebouwd rondom de themas modieus, sensueel en romantisch. In totaal zijn er vijftien designs in verschillende kleurencombinaties. Annet van Egmond: "Zowel BN Wallcoverings als Brand van Egmond combineert een ambachtelijke manier van werken met het streven naar een hoge kwaliteit design. Met Shadows on the Wall zijn we daar zeker in geslaagd."

"De wandbekledingen uit Shadows on the Wall zijn als een warme deken aan de muur. Zoals licht bepalend is voor een ruimte, is deze wandbekleding dat ook. Het is opgebouwd uit verschillende lagen waarop oude en nieuwe technieken zijn toegepast zoals diepdrukken, zeefdrukken en prentwalsen, laag over laag. Het is wandbekleding met gevoel. Ook letterlijk: het nodigt uit om aangeraakt te worden", aldus Annet van Egmond.

Chesterfield op de muur
De drie centrale themas in Shadows on the Wall benaderen vervlogen tijden vanuit een designers invalshoek. Het modieuze thema heeft een directe verwijzing naar Coco Chanel. Haar parels zijn verwerkt in de designs, maar ook de rokerige ambiance van weleer is vertegenwoordigt door bijvoorbeeld de op chesterfield banken geïnspireerde wandbekleding. In het romantische thema vinden we rozen op vele manieren verwerkt in de designs; gebaseerd op oude borduurtechnieken en Engelse papiercollecties maar ook juist in moderne grove pixels. In de sensuele decors zijn onderdelen van klassieke korsetten en fijne kanten prints terug te vinden.

Spelen met licht
De collectie Shadows on the Wall bestaat uit vijftien verschillende designs in verschillende kleurencombinaties. De wandbekleding is met behulp van verschillende technieken gedrukt en opgebouwd uit verschillende lagen. Door diepdruk, zeefdruk en gebruik van schuim zijn driedimensionale materialen gecreëerd die spelen met het licht. De wandbekleding van BN Wallcoverings is door de vinylbasis stoot- en krasvast en zelfs afwasbaar.

De rollen zijn 53 cm breed en 10,05 meter lang.
Over BN Wallcoverings BN Wallcoverings is onderdeel van BN International. Dit Nederlandse bedrijf staat sinds 1926 in Huizen en heeft een eigen designstudio en productie faciliteiten gericht op de laatste trends en technische innovaties. In de oude fabriekshallen draaien grote rollen vinyl onder verf- en drukwalsen met als jaarlijks resultaat 4,8 miljoen rollen wandbekleding voor de consumentenmarkt. Daarnaast levert BN International ook aan de objectmarkt. Van de gehele productie wordt 90 procent over de hele wereld geëxporteerd. We cover the world is dan ook de pakkende slogan van het bedrijf. www.bnwallcoverings.com

Over Annet van Egmond Twintig jaar geleden begon Annet van Egmond met haar partner William Brand het merk Brand van Egmond. Geïnspireerd door de naakte gloeilamp van Philips besloten zij dat verlichting meer kon zijn dan een lichtbron. Nu hangen hun imposante lichtsculpturen over de hele wereld in huizen, hotels en kantoren. Ambachtelijk werken is onderdeel van hun visie: nog steeds worden alle ontwerpen met de hand gemaakt in Nederland en directe omstreken.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide