1266
Zuinig met energie door de juiste verlichting
Gepubliceerd: 14-04-2022

Verlichting en warmte zijn de grootste kostenposten van een gebouw. Het zijn eveneens essentiële elementen in een gebouw om goed te kunnen werken en wonen. Besparen op de verlichtings- en de warmtekosten lijkt dan ook bijna onmogelijk. Toch is dit niet het geval. Zeker in het geval van verlichting is er veel winst te behalen door de juiste verlichting te gebruiken.

Denk hierbij aan het gebruik van LED verlichting, maar ook een slimme lichtregeling en het optimaliseren van daglicht dragen bij aan het verminderen van de kosten. Zeker wanneer je kijkt naar het gebruik van een GU10 spot zie je dat het besparen van geld op verlichting helemaal niet zo moeilijk is.

Zuinig met energie door de juiste verlichting

Zuinig zijn met energie door het kiezen van de juiste verlichting is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Wanneer je alle bestaande halogeenlampen vervangt door LED spots bespaar je al direct 85% van je energie. Bovendien hebben de LED spots een levensduur dat zeven keer langer is dan de bestaande halogeenlampen. Hierdoor bespaar je dus direct al energie, zonder dat het je veel moeite kost om de bestaande verlichting te vervangen. Naast het vervangen van je halogeenlampen kan je ook energie besparen door het daglicht te optimaliseren. Maak bijvoorbeeld gebruik van ramen en spiegels om je woning of gebouw lichter te doen lijken. Beperk raambekleding en maak gebruik van gordijnen die lichtdoorlatend zijn. Zo heb je al snel minder kunstmatige verlichting nodig wat je ook een besparing op je energierekening zal opleveren. Naast het gebruik van LED verlichting kan je ook denken aan het instellen van een slimme lichtregeling of het kiezen voor efficiënte verlichting. In dat laatste geval verlicht je alleen de ruimtes die ook daadwerkelijk verlicht moeten worden. Het gebruik van GU10 spots kan je helpen of de verlichting efficiënt in te richten.

inspiratiebrochures1.png

Het gebruik van GU10 ledspots

Of je nu een warme sfeer in de ruimte wil creëren of dat je bepaalde aspecten juist helder verlicht wilt hebben, het gebruik van GU10 spots helpt je om de juiste verlichting te vinden. De GU10 spots zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals oranje sfeerlicht of helder daglicht, en verlichten iedere ruimte naar smaak en wens. De GU10 spots besparen veel energie, maar leveren toch een hoge lichtintensiteit. Hierdoor kan je met gemak je werk of klussen uitvoeren, zonder dat je in moet leveren op sfeer of lichtintensiteit. Bovendien zijn de GU10 spots zeer veilig in gebruik doordat ze weinig warmte produceren. De kans op brand wordt hierdoor een stuk kleiner, wat je een veilig gevoel zal bezorgen.

Ben je dus op zoek naar manieren om energie te besparen met verlichting? Kijk dan zeker eens naar de GU10 spots. Deze spots zijn zeer energiezuinig maar leveren wel de gewenste lichtintensiteit. En of je nu op zoek bent naar warm licht of juist helder licht; met de GU10 spots is alles mogelijk. Zo zijn de spots geschikt voor zowel de woonkamer als slaapkamer, maar ook voor gebruik in de hal of in de berging. Wanneer je daarnaast ook nog eens gebruikt maak van een slimme lichtregeling en het daglicht optimaal benut weet je zeker dat je optimaal energie aan het besparen bent.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide