2146
Zo upgrade jij je kamer met LED inbouwspots
Gepubliceerd: 03-01-2020 Laatste update: 08-02-2022

Het is niet voor niets dat inbouwspots ontzettend populair zijn. Deze energiezuinige verlichting heeft namelijk heel wat voordelen. Saai? Welnee, want met LED inbouwspots kun je heel wat kanten op. Benieuwd hoe jij een willekeurige kamer in je woning kunt upgraden met LED inbouwspots? Lees dan gauw verder!

Inbouwspots: alleen maar voordelen
Milieubewuster, voordelig en veelzijdig. Een LED inbouwspot heeft alleen maar voordelen!De energie uit een LED inbouwspot wordt bijvoorbeeld volledig gebruikt om licht te geven: zo verbruik je geen energie zonder reden, zoals bij andere verlichting als hallogeenlampen. Ook gaat een inbouwspot met LED vele malen langer mee, zodat je niet telkens een nieuwe lamp hoeft aan te schaffen. Goed voor het milieu én je portemonnee, dus! Ook kun je een inbouwspot in elke ruimte gebruiken: van de badkamer tot in je kledingkast, van de keuken tot het toilet – deze inbouwspot laat elke kamer oplichten. Wel zo handig.

Ga voor een unieke inbouwspot

Bij traditionele verlichting kun je kiezen voor bijzondere lampenkappen, gekleurde lampbedrading en gekke lampvoeten. Daarbij vergelijken is een LED inbouwspot maar saai. Nee hoor – ook met inbouwspots kun je heel wat kanten op. Helemaal hip is bijvoorbeeld de zwarte LED inbouwspot, waarmee je je huis een uniek sfeertje meegeeft. Of ga voor een strakke, vierkante inbouwspot, zodat je een luxe hotelsfeer je interieur binnenhaalt. De keuze in LED inbouwspots is reuze, dus er zit altijd iets voor je bij.

Let op het aantal lumen
Niets is vervelender dan nét iets te fel licht, of als je het gevoel hebt dat het binnen schemert omdat de verlichting niet fel genoeg is. Om een goede keuze te maken voor je inbouwspots, is het daarom handig om goed naar het aantal lumen te kijken. Hoe meer lumen, hoe meer licht je zult hebben. Vaak is het aantal lumen voor een badkamer met een klein raampje bijvoorbeeld 3.000 lumen. Reken van tevoren dus uit hoeveel lumen je nodig denkt te hebben, zodat je inbouwspot niet te licht of te donker zal zijn.

Let ook op deze zaken voor perfecte verlichting
Om je huis te upgraden met inbouwspots, is het ook belangrijk om op andere zaken te letten. Als je een ruimte beter wil verlichten, is het vaak mooier om te kiezen voor meerdere LED inbouwspots bij elkaar dan voor een hoog aantal lumen. Zo kun je je verlichting in elke situatie gemakkelijk aanpassen, helemaal als je ook dimmers toevoegt. Als je geen strijklicht wil in huis, is het goed om de inbouwspots zeker dertig centimeter van de muurrand te plaatsen. Zo krijg je de perfecte verlichting!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide