1579
Zo kies je de beste lamp voor jouw interieur
Gepubliceerd: 30-09-2021 Laatste update: 15-10-2022

De juiste verlichting uitkiezen is misschien wel een van de belangrijkste dingen tijdens het inrichten van je huis. Een lamp geeft niet alleen licht, maar ook sfeer! We hebben tegenwoordig zoveel mooie lampen dat het ook echt een stukje decoratie is. Niet alleen handig, maar ook gewoon heel erg mooi. Het is best moeilijk om een lamp uit te zoeken die je mooi vindt en die ook nog eens goed in de ruimte past. Met deze tips kies jij zonder problemen je volgende lamp uit!

Sfeer- of functionele verlichting

Stap één is om na te gaan wat de functie van de lamp is. Moet hij echt de ruimte verlichten, wil je er een boekje bij kunnen lezen of gaat het puur om de sfeer en moet hij vooral mooi in de ruimte staan? Als de lamp echt een ruimte moet verlichten, omdat hij bijvoorbeeld boven de eettafel komt te hangen, dan moet je erop letten dat hij genoeg licht geeft en is het fijn als je hem kunt dimmen. Voor een tafellampje op het dressoir is dat minder belangrijk.

Waar komt de lamp te staan?

Think outside the box. Natuurlijk kun je een vloerlamp in je zithoek zetten, maar je kunt ook voor een gave hanglamp gaan. En in plaats van een staand nachtlampje kun je ook wandlampen naast je bed aan de muur hangen. Dan houd je ook nog meer ruimte over op je nachtkastje en kleed je de ruimte echt leuk aan.

Wonenonline_Tussen_1_640x350_1.png

Laat je eigen stijl zien

Een lamp mag best opvallen, tegenwoordig is het ook een accessoire. Laat zien waar jij van houdt en neem dat mee in je interieur. Als je gek bent op dieren kun je voor een leuke dierenlamp gaan, die zijn ook nog eens helemaal in. Zo’n apenlamp staat hartstikke leuk op je dressoir. Of wat dacht je van een hanglamp met meerdere lichtbronnen? Die kun je dan speels op verschillende hoogtes hangen.

Je creëert ook makkelijk een hele luxe sfeer door een goudkleurige lamp te kiezen. Als je meer van een industriële look houdt, kun je zwart staal gebruiken. Het heeft echt een grote invloed op de sfeer in de rest van de kamer, dus denk er over na wat je wilt uitstralen.

De juiste lichtsterkte

Als je een lamp koopt is het wel handig om te weten waar de lamp voor gaat dienen. Als jij een mooie lamp voor sfeerverlichting koopt, moet hij ook wel sfeer geven en niet je hele kamer fel verlichten. Lumen geeft aan hoe sterk het licht is dat de lichtbron afgeeft. Als je voor gezellig sfeerlicht gaat wil je maximaal 200 lumen hebben. Ga je voor functioneel licht en wil je bijvoorbeeld een boekje kunnen lezen, ga dan voor een lichtsterkte van tussen de 200-400 lumen. Vind je het lastig? Ga lekker voor een lamp die je kunt dimmen, dan zit je altijd goed!

Of je nou voor een grote vloerlamp gaat of een leuk, klein tafellampje: light matters! En met deze tips is het shoppen van een nieuwe lamp een makkie.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide