2095
Vloerlamp industrieel
Gepubliceerd: 15-08-2017 Laatste update: 20-08-2017

Industrieel wonen wint de laatste tijd steeds meer aan populariteit. Het is de stoere, karakteristieke en minimalistische vormgeving die veel mensen aanspreekt. Robuust en natuurlijke materialen zijn de kenmerken van een industrieel interieur. Oude panden worden wel opgeknapt, maar een bakstenen muur blijft in de originele staat. Evenals oude radiatoren en leidingen die niet worden weggewerkt maar onderdeel zijn van deze woonstijl. Een aantal kenmerken van een industrieel huis zijn;

• Kleuren die over het algemeen vrij donker zijn zoals zwart en grijs. Een afwisseling met wit wordt ook veel gezien.
• Hoge plafonds en ramen (denk aan oude fabrieken en scholen)
• Strakke vloeren (beton)
• Pijpleidingen mogen worden gezien
• Ruwe, natuurlijke materialen
• Hout, ijzer en beton

Tips voor een industriële uitstraling
Met bovenstaande kenmerken kun je al heel veel beginnen wanneer je een robuuste en no-nonsens uitstraling wilt. Kies voor strakke meubels zonder al te veel detail. Geen krullende maar strakke, rechte stoel- of tafelpoten. Een vloerlamp die industrieel oogt, is een prachtig item voor deze woninginrichting. Eén enkel accessoire wat ook een echte eye-catcher moet zijn kun je toevoegen aan deze minimalistische woonstijl.
Gebruik sobere kleuren en stop leidingen niet weg. Zet een aantal planten met groot blad bij elkaar, dit geeft direct iets natuurlijks aan deze stijl.

Vloerlampen met industriële look
Het zou mooi zijn om een echte, oude fabriekslamp aan te schaffen. Soms vind je nog een vloerlamp die er industrieel uitziet en ook echt gedateerd is, op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel of bij industrielelampen-online.nl. Tegenwoordig zijn er echter prachtige lampen te koop die een oud aanzien hebben, maar toch modern zijn in gebruik. Industriële lampen zijn in vele soorten verkrijgbaar.

Vloerlamp met industrieel uiterlijk
Een vloerlamp met industrieel aanzien zijn functioneel in gebruik. Wanneer ze voorzien zijn van een dimmer kunnen vloerlampen met een industrieel uiterlijk ook gebruikt worden als sfeerlamp.
Al lange tijd op zoek naar een vloerlamp met industriële looks? Dan is de vloerlamp op drie poten met zilverkleurige lampenkap een echte design vloerlamp. Deze vloerlampen met industriële aspecten lijken een beetje op de lampen die vroeger werden gebruikt in een fotostudio. Staat geweldig naast een donkere, leren bank en kan heel goed dienst doen als leeslamp. De lampenkap kan heen en weer worden gedraaid zodat de lamp ook gebruikt kan worden als gewone staande lamp.

Metalen lampen
De vloerlampen die industrieel zijn, kunnen ook worden toegepast in een moderne inrichting. De vloerlampen hebben een strakke vormgeving die toepasbaar is in elk modern interieur. Vloerlampen met industrieel uiterlijk zijn in een aantal variaties aan te schaffen zoals;
Booglampen

• Booglampen
• Driepootlampen
• Led-lampen

Vloerlampen industrieel met de uitstraling van een booglamp zijn erg populair. Zowel mensen met een industriële inrichting als met een moderne of designlook willen een booglamp. Deze lampen hebben een chique uitstraling. Deze vloerlamp past met zijn industrieel aanzien, prima in een design woonhuis. Design voegt waarde, betekenis en kwaliteit toe. Een vloerlamp met industriële kenmerken kan dus heel goed toegepast worden tussen design meubelen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide