2184
Interieur verlichting
Gepubliceerd: 12-09-2012 Laatste update: 23-06-2017

De nieuwe lampen Rolf Benz Calice en Coppa staan voor klassiek verlichtingsdesign in een nieuwe interpretatie. Beide lampen overtuigen door zowel hun elegante vormgeving als de gebruikte hoogwaardige materialen. De clou: de lampen kunnen zo worden samengesteld dat ze perfect passen bij de voor salontafels en meubelen gebruikte materialen.

Calice, met een slanke, kelkvormige kap en Coppa, met een ronde, tonvormige kap zijn meer dan alleen lichtverspreiders. Zo zijn er voor het inlegwerk van de lampvoet verschillende mogelijkheden: wit, grijs of antracietkleurig glas, eiken gebeitst of notenhout. Een smalle rand in hoogglans chroom of mat nikkel geeft de voet optisch standvastigheid. De kappen zijn voor beide lampen leverbaar in wit mat opaalglas of zwart glanzend opaalglas. De standaard is uitgevoerd in glanzend chroom of mat nikkel, passend bij de rand van de voet. Beide lampen zijn leverbaar als tafel- en als staande lamp. Calice heeft als tafellamp een hoogte van 105 cm en als staande lamp van 165 cm; de doorsnede van deze kap is 27,5 cm. Coppa is als tafellamp 80 cm hoog en als staande lamp 165 cm; de ronde kap van de tafellamp heeft een doorsnede van 33 cm, bij de staande lamp is de doorsnede 45 cm. Daarbij is de kap van Coppa aan de bovenzijde gesloten, wat een zeer fraaie, zachte lichtval naar beneden geeft. 

Dankzij de verschillende kapvormen en kleuren, de oppervlakken van de standaards en vooral de diverse inlegmogelijkheden, zijn de lampen Calice en Coppa te combineren met talloze Rolf Benz bankprogrammas, maar plaatsen ze in alle gevallen een onmiskenbaar, eigen accent. 

inspiratiebrochures1.png

Designteam: Helmut Bovensmann en Wilfried Kunz.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide