1545
Verlichting in industriële stijl!
Gepubliceerd: 17-12-2020

We krijgen maar geen genoeg van de industriële woonstijl. Stoer, ruw en robuust. Beton, metaal en onafgewerkt hout. Het blijft allemaal populair. Hoe maak je deze stijl helemaal af met de juiste verlichting? Of hoe geef je jouw interieur juist een industrieel tintje met de lampen die je kiest? Wij zetten de beste tips voor je op een rij! Inclusief tip voor de juiste lichtkleur.

 

Metaal

Wie dacht er bij verlichting en industrieel wonen ook meteen aan metaal? Wij in ieder geval wel! Metalen lampen, bijvoorbeeld in het zwart, passen perfect in deze woonstijl met hun stoere en strakke uitstraling. Aangezien de stijl populair is, heb je een ontzettend ruime keuze aan metalen lampen. Naast zwart zijn ook wit en grijs geliefde kleuren. En natuurlijk kan koperkleurig niet ontbreken.

Betonlook

Een ander materiaal waar je niet omheen kan is beton. En nu is beton zeker niet het eerste materiaal waar je aan denkt bij lampen, maar voor deze woonstijl zijn betonnen lampen perfect! Of in de meeste gevallen: lampen met betonlook. Bij Directlampen vind je verschillende opties. Van grote gave hanglampen tot de perfecte industriële wandlamp met betonlook.

Vintage

Ook vintage lampen doen het goed in een industrieel interieur. En dan bedoelen we geen vintage stoffen lampenkappen natuurlijk, maar stoere metalen en koperen lampen. Bijvoorbeeld een vintage studiolamp of een stoere bullseye lamp. En natuurlijk kunnen vintage fabriekslampen niet ontbreken in dit rijtje!

Draadlampen

Metalen draadlampen passen ook perfect bij de industriële stijl. Fijn voor als je het stoer en strak wilt houden, maar het tegelijkertijd ook iets speels mag hebben. Zo wordt het geheel niet te koud en kil.

Welke lichtkleur kies je?

Over koud en kil gesproken: welke lichtkleur kies je? Als we verlichting uitkiezen, focussen we ons meestal op de stijl en het uiterlijk van de lamp. Maar de lichtkleur is minstens net zo bepalend voor de uitstraling van je interieur. En daar besteden we vaak niet genoeg aandacht aan. De lichtkleur bepaalt of je ruimte koud of juist warm aanvoelt. En of je bijvoorbeeld een zakelijke of juist romantische sfeer creëert. Een industrieel interieur is door zijn stoere kleuren en materialen van zichzelf niet erg warm. Daar wil je dus de juiste lichtkleur bij kiezen om het een warm gevoel te geven! Met “warm wit” zit je goed. Dit is standaard verlichting voor thuis met 2700K. Mag het van jou nog warmer, echt richting oranje? Dan kan je kiezen voor 2200K. Dit licht kan je vergelijken met kaarslicht. Fijn voor sfeerverlichting dus, maar niet om heel je woning mee te verlichten! Verlichting boven de 3000K kan je beter vermijden, dit is koud licht wat je ruimte een kil gevoel kan geven.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide