1611
Verlichting? Denk wél zwart-wit!
Gepubliceerd: 15-09-2021

De zwart-wit trend gaat al enige tijd mee op het gebied van wonen en interieur. Ooit geïntroduceerd door wijlen Jan des Bouvrie en sindsdien eigenlijk niet meer verdwenen. Uiteraard wordt de trend aangepast naar de waan van dat moment. In tijden van recessie zie je dat het minimalisme overheerst en nu we weer in een opwaartse stroom zitten mag alles weer uitbundiger. Maar de basis van wit afgetopt met zwart lijkt echt een klassieker te worden.

Geen subtiele accenten meer

Zo is er sinds een aantal jaar de trend om kozijnen niet meer standaard een lichte kleur te geven maar juist te accentueren. De stalen, zwarte kozijnen zijn onwijs populair en hier zien wij zelfs alweer varianten op ontstaan van andere materialen.

Deze industriële look is niet alleen geschikt voor industriële interieurs en strakke interieurs maar kunnen in heel veel stijlen mee. Bij het renoveren en restaureren van klassieke panden is het tegenwoordig ook een veelgemaakte keuze. Door deze invloed ontstaat een mix van stijlen wat ervoor zorgt dat je een klassiek herenhuis in een klap omtovert naar een woning anno 2021.

Mocht je van plan zijn om je huis een nieuwe look en feel te geven, maar niet over een heel ruim budget beschikken of het zonde vinden om mooie kozijnen te vervangen dan een tip van ons; Verf houten (of kunststof) kozijnen gewoon zwart. Wanneer je dit goed aanpakt of laat doen door een ervaren schilder, zul je dezelfde look krijgen dan wanneer je er stalen varianten in laat zetten.

Combineer zwart-wit

Momenteel is een basis van zwart/wit, met dus die zwarte kozijnen en deuren maar afgestyled met koper- en goud onwijs populair. Voor een iets bescheidenere look kun je dit glimmende goud inruilen voor iets meer natuurlijke inspiratie zoals accenten van hout en groen.

Allemaal ideeën waar ons interieur hart sneller van gaat kloppen, maar om dit alles echt goed uit de verf te laten komen is een ding cruciaal en dat is goede verlichting. Met de juiste kleur verlichting kun je ervoor zorgen dat wit niet koud en kil wordt en dat er een gezellige gloed ontstaat.

Richt je op het goede

De meerwaarde van goede verlichting wordt helemaal duidelijk wanneer dit lampen zijn die je ook nog eens kunt aanpassen naar de hoeveelheid licht die jij op dat moment nodig hebt. Wanneer je thuis aan het werk bent kun je wel wat scherpte gebruiken, op je date night is een beetje gedempt licht wellicht beter.

En als je helemaal alles uit je verlichting wilt halen, is het ideaal wanneer je de lampen ook nog van richting kunt veranderen. Daarom gebruiken wij in veel ruimtes graag plafondlampen. Natuurlijk zijn wij ook fan van leuke eyecatchers zoals veel hanglampen zijn, maar een minder opvallende gast aan het plafond die wel de juiste zaken accentueert is een perfecte basis.

Combineer dit alles

Om bovenstaande allemaal samen te laten komen hebben wij onlangs zwarte plafondlampen opgehangen in huis. En we zijn er nog elke dag blij mee. Het zwarte past naadloos binnen de trend van dit moment, en eigenlijk dus een trend die nog wel even blijft. En de functionaliteit sluit aan bij onze behoefte. En mocht het licht toch niet helemaal de kleur zijn die jij wenst, dan draai je er eenvoudig een ander lampje in met de kleur die wel sfeer brengt.

Dus, haal die trap uit de schuur en ga tot het plafond om deze verlichting op te hangen. Het is even een klusje, maar de meerwaarde in je interieur is enorm!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide