2683
Deltalight verlichting
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 14-11-2017

Design geïnspireerd door het heelal De onmetelijke ruimte van het heelal vormt dit jaar dé inspiratiebron voor Delta Light®. Uitbundig bewegende bolvormen, atomen of moleculen maken deel uit van de atmosfeer. Het nieuwe lichtdesign knipoogt naar de jongensdromen van de jonge Jules Verne en Panamarenko, en stuift Kuifje achterna. Maar dat Delta Light® als pionier in hedendaagse verlichting ook nadenkt over de toekomst van onze planeet, mag duidelijk blijken uit het werken met zeer zuinige lampbronnen: spaarlampen, LED en gasontlading.

Spaarlamp, een nieuwe generatie
De spaarlamp heeft een slecht imago. Jammer, want de nieuwe generatie heeft een veel betere kleurweergave én een aangenamer kleurtemperatuur waardoor de spaarlampen van vandaag niet alleen ultrazuinig zijn, maar ook compact en gezellig. Bovendien zijn ze in verschillende vormen en formaten beschikbaar: van kaarsjes en peertjes over spotjes tot specifieke types gericht op buiten-verlichting. Delta Light® zorgt er bovendien voor dat eventuele nadelen van de spaarlamp - zoals grootte, fletse kleur of trage ontsteking - opgeheven worden in een hedendaags design achter warme materialen zoals Corian én met elektronische snelle ontsteking. We zetten enkele nieuwe designs even op een rij.

Cyclon: buitenaards mooi object
winnaar IF Product Design Award 2007. In de reeks circuline-armaturen presenteert Delta Light® Cyclon: het verlichtingstoestel dat onmiddellijk tot ieders verbeelding spreekt. Ook tot die van de jury van de internationale IF Product Design Award 2007 die Cyclon tot winnaar uitriep. Niet niks, want de IF Product Design Award bestaat al meer dan 50 jaar en is één van de drie leidinggevende designprijzen in de wereld. Elk jaar selecteren erkende experts in de Hannover Exhibition Centre de beste ontwerpen uit alle inzendingen uit ruim 35 landen. De rubbersluiting in het midden laat bij Cyclon een makkelijke schroefloze lampvervanging toe, en snijdt het toestel evenwichtig doormidden. Cyclon verlicht de ruimte zowel direct als indirect en kan als ruimteschip/kunstobject perfect deel uitmaken van het interieur. Het verlichtingstoestel bestaat als pendel, wandarmatuur of als plafondverlichting.

Nautiloo: Delta Light® kiest voor nieuw materiaal Corian
Nautiloo is een staande lamp voor T16 80 W (fluorescentielampen) en wordt uitgebracht in dimbare uitvoering. Er is gekozen voor een nieuw hoogwaardig materiaal, Corian, dat zich goed laat vormen én esthetisch is. Corian heeft de licht gesatineerde look van ongeaderde witte marmer en verspreidt een zacht en warm licht. De verticale vormgeving ontwindt zich spiraalvormig als een kort slakkenhuis. De open zijde geeft een sterk geprojecteerd licht en kan daardoor aangewend worden als wall washer (toestel waarmee je een muur gelijkmatig kan uitlichten). De gesloten zijde daarentegen geeft een bijna amberkleurig licht wat zorgt voor een intimistische sfeer. Naast zijn functionele rol kan het spiraalvormig ontwerp ook gezien worden als attractief kunstobject in het interieur. De ballast en de dimschakelaar zitten creatief verborgen in de Corian-plaat, waardoor het geheel zeer eenvoudig oogt. De voet, uitgevoerd in zwaar metaal, zorgt voor de nodige stabiliteit. Naast de staande lamp is er ook een gependelde versie van Nautiloo.

Switch: de asymmetrische telg uit de Corian-familie
Ook van hoogwaardig Corian vervaardigd, is de wandarmatuur Switch. Deze speels ogende armatuur kreeg een opvallende asymmetrische vorm aangemeten door een kleinere aluminium schijf in contrast te brengen met een grotere schijf uit Corian. De ongelijke vormen zorgen niet alleen voor een spanningsveld, ze verbergen meteen ook de fitting. In Switch wordt een circuline-lamp (een cirkelvormig gebogen spaarlamp) van 22 Watt (klein model) of 55 Watt (groot model) geplaatst. Door haar ronde vorm licht de schijf bovendien egaal op.

O2-Oxygen: Delta Light®s grootste lichtarmatuur
Met O2-Oxygen brengt Delta Light® één van zijn grappigste, verbazingwekkendste en tevens grootste armaturen op de markt. De vorm bestaat net als een halter uit twee bollen en een staaf, bestaande uit polyethyleen en aluminium. De voorschakelapparatuur zit ingewerkt in de aluminium buis. De bollen worden in drie diameters aangeboden en kunnen feilloos met mekaar worden gecombineerd. Allerlei spannende en speelse creaties en composities zijn mogelijk: moleculaire combinaties, DNA-structuren of een vloed van planeten. De mogelijkheden naar sfeercreatie zijn legio, aangezien de bollen zowel met kleurverlichting (RGB LED) als compact fluorescentie (26 tot 42 W) kunnen worden gevuld.

Cumulus: de volgende reus in een reeks speelse verlichtingsobjecten
Na de speelse O2-Oxygen drijft voortaan ook Cumulus door het lichtfirmament van de trendy oversized lichtobjecten. Deze kleine reus is er als pendel of wandlicht met 1 of 2 circuline-spaarlampen van 55 W. Deze ultragrote lichtband vormt een speelse noot in een grote ruimte, maar past evengoed in een hotellobby of hedendaagse loft.

Circa: veelzijdig verlichtingstoestel voor een dynamische omgeving
Circa is ontworpen voor wie algemeen licht, wisselende kleurverlichting of warme accentverlichting wil combineren vanuit dezelfde vorm. Dit inbouwtoestel met smalle opbouwrand is verkrijgbaar met een perifere zone van spaarlamplicht (circuline 55 W) of kleurwisselverlichting (RGB-LED). Hierbij kan je een middendeel met twee oriënteerbare halogeenspots 50 W/12 V kiezen. Deze liggen iets verdiept in het midden, wat voor extra spanning zorgt. Ideale combinaties zijn te maken voor horeca en hotel, of voor bedrijfs- en winkelverlichting. Als opbouwtoestel bestaat Circa eveneens in de circuline-versie.

Channel: krachtige en spaarzame paaltjes voor buiten (ook LED)
Channel bouwt voort op de door Delta Light® geïntroduceerde techniek van de spatwaterdichte huls rond de lamp. Het is een familie V-vormige paaltjes voor buitenverlichting, voorzien van de zeer krachtige T16-buisspaarlamp in 8 W of 24 W. Voor een iets minder sterke maar uiterst duurzame verlichting kan je de 2 W en 4 W powerLED-versies gebruiken. Alle paaltjes kunnen op een bijhorende pin gemonteerd worden, of rechtstreeks verankerd worden in de grond. Uitvoering uitsluitend in aluminium.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide