1131
Interieur verlichting
Gepubliceerd: 12-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Gasontladingslampen (hoofdzakelijk gebruik in de projectmarkt en openbare gebouwen) hebben hun origine in industriële armaturen waar rendement primeerde op design. De nieuwe modellen van Delta Light® illustreren echter dat vormgeving en techniek stijlvol kunnen samengaan. Andere troeven van deze professionele lamp bij uitstek: bijzonder spaarzaam, geeft minder warmte af dan halogeen en geeft tot vier keer meer licht vergeleken met een fluorescentielamp van dezelfde wattage. Met de halogeenlamp (hoofdzakelijk gebruik in privé-woningen) zijn we vandaag algemeen vertrouwd: dimbaar en een warmer licht. Dit type lamp is ook minder duur in aankoop en vraagt ook niet altijd voorschakelapparatuur. Minpuntje is wel dat een halogeenlamp iets meer verbruikt. Delta Light® heeft alleszins een ruim verlichtingsassortiment waarbij je kan kiezen voor halogeen- of gasontladingslamp naargelang de toepassing. Enkele nieuwe modellen:

Spatio: het perfecte antwoord op alle toepassingen (halogeen/gasontlading/LED)
Met Spatio biedt Delta Light® een antwoord op alle mogelijke toepassingen die van een verlich-tings-systeem kunnen worden verwacht. Het toestel, dat verkrijgbaar is op jack, met adapter of als armatuur met directe plafondbevestiging, combineert een volledig palet van hedendaagse beschikbare lampbronnen, gaande van 4 W LED over halogeen tot 150 W gasontlading. Optimaal lichtcomfort wordt gegarandeerd door het uitgebreide aanbod accessoires zoals kleurfilters, lenzen, antiverblindingsrasters, afschermingsflappen en hulzen. Dankzij een uitgebreide waaier aan zelf ontwikkelde reflectoren is een stralingshoek van 15 tot 100� mogelijk. Dit flexibele verlichtingssysteem wordt standaard in structuur wit of grijs aangeboden (zwarte afwerking op aanvraag mogelijk).

Quad: hyperflexibel lichtinstrument (halogeen/gasontlading)
Door een opeenvolging van verschillende roteerbare gewrichten is Quad een spotsysteem met oneindig veel mogelijkheden. De spot is zo wendbaar dat hij in de moeilijkste situaties toch nog een bevredigende oplossing biedt. In halogeen (dichroïsche of AR111) is Quad een pittig ogende, kleine lichtmachine op jack. Met de nieuwe HiPar111 gastontladingslamp in 1 x 35 W, 2 x 35 W en 1 x 70 W wordt de voorschakelapparatuur bijgeleverd. Zo beschik je over een kant-en-klare unit die komaf maakt met moeilijkheden in bijvoorbeeld winkelverlichting. Uitgevoerd in aluminium.

Lobster: voortschrijdende perfectie van de richtbare spot (halogeen)
Delta Light® ontwierp met Lobster een uiterst bewegelijk toestel dat door de dubbele cardan-assen zijn lichtspoor tot in de kleinste hoekjes en kantjes brengt. De dimbare halogeenlampen van 50 W, met een grote keuze in reflectoren, zorgen ervoor dat het licht aangepast wordt aan zijn doel. Het hoekige design is vlot te integreren in een formalistische architectuur, terwijl de grillige combinaties hieraan een pittig tintje verlenen. Uitvoering in wit of grijs.

Diro: mooie kleurcombinaties met hoog visueel comfort (halogeen)
Deze fraaie 50 W/12 V halogeenspot kan geleverd worden in talloze uitvoeringen: met brede of zeer smalle rand, richtbaar of vast, dubbel of enkel. Door de diepe ligging biedt Diro een hoog visueel comfort. In de versie met brede rand zijn er tal van trendy kleurcombinaties zoals zwart/matgoud, chroom/zwart of modieus zwart/wit. Een apart te bestellen gesatineerd glaasje verzacht de sterke aftekening van het lichtspoor. Ideale inbouwspot voor privéwoning of winkels met een intimistische sfeer.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide