1518
Verlichting, de trends voor 2021
Gepubliceerd: 18-01-2021 Laatste update: 08-05-2022

Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer in een kamer. Vaak zijn lampen op zich al echte eyecatchers, maar uiteraard vallen ze nog meer op als ze op de juiste plaats worden gezet. Zo komen de lampen tot hun recht en kun je ook je interieur nog eens in het zonnetje zetten.

De keuze in lampen is enorm en er zijn echte plaatjes bij. Kijk maar eens naar de nieuwe online lampen en verlichting. De trends voor het jaar 2021 vind je hieronder.

1. Lampenkap

De lampenkap is weer helemaal terug, maar wel in moderne jasjes. Effen lampenkappen, kappen met mooie patronen en modellen in opvallende kleurcombinaties. De lampenkappen zijn gemaakt van diverse materialen. Als je kiest voor een standaardvoet kan je lekker combineren met verschillende lampenkappen. Op die manier heb je telkens weer een nieuw accent in je interieur door een nieuwe kap en kan je uiteraard ook de lamp op diverse plaatsen uitproberen. Ook zonder lampenkap is een voet te gebruiken met bijvoorbeeld een lamp met een gloeidraad. Een sfeervol licht voor bijzondere momenten.

2. Kristallen lampen

Maak van je huis een kasteel met kristallen lampen aan het plafond. Het hoeven niet alleen kroonluchters te zijn, er zijn ook andere type lampen met veel kristal. Licht wordt bijzonder met een kristallen lamp, omdat deze het licht op een aparte manier weerkaatst. Kijk vanuit verschillende hoeken en het licht zal telkens weer anders zijn. De luxe van kristal bij lampen zal altijd onovertroffen blijven.

3. Metaal, glas en goud

Ook bij de volgende trend draait het om luxe. We gaan voor goud met hoge leeslampen met een kleine kap waarin goud een belangrijke rol speelt. Ze zijn er in diverse stijlen, zodat er beslist ook eentje geschikt is voor jouw interieur. Het glas mag gekleurd zijn en een gloeidraad als verlichtingsbron is een leuk extraatje als het om sfeervol licht gaat. Maar een dergelijke leeslamp mag je uiteraard ook voorzien van een stevige led lamp voor voldoende licht op je boek.

4. Lampen van natuurlijk materiaal

Deze trend was er al in 2020 en zal nog wel een tijdje blijven. Er zijn lampen van diverse natuurlijke materialen, die in andere werelddelen al lange tijd worden gebruikt, maar nu ook bij ons definitief lijken te zijn doorgebroken. Lampen van hout, zoals rotan en bamboe, maar ook van papier of steen kunnen jouw interieur opfleuren. En wat dacht je van gerecyclede materialen? Veel ontwerpers gebruiken uitsluitend nog natuurlijke materialen en dat heeft bijzondere vormen en modellen opgeleverd.

5. Retro

Het wordt steeds gewoner om nieuwe ‘retro’ te kopen en dat wordt ook een trend voor verlichting. Er zijn inmiddels diverse modellen die ooit de kamers van onze overgrootouders sierden. Een mooi voorbeeld daarbij is de halve bol met een eenvoudige voet. Hierdoor ontstaat het beeld van een soort paddenstoel, welk ontwerp ook al voor staande olielampen werd gebruikt. Ook gekleurd rookglas mag weer gezien worden. Deze lampen geven een speels effect als je ze combineert met andere retro accessoires maar doen het ook gewoon goed bij andere interieur stijlen. Een leuke trend voor iedere kamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide