4727
Verlichting anno 2019: de trends
Gepubliceerd: 11-06-2019 Laatste update: 13-06-2019

Elk jaar zie je andere trends op het gebied van wonen. Hoe zit dat in 2019 met de lampen in ons interieur? Welke designs zijn favoriet? Wat voor kleuren en materialen zie je dit jaar veel terugkomen? Laat je inspireren door de trends in verlichting anno 2019!

 

Goud en messing
Goudkleurige verlichting gaat samen met veel verschillende woonstijlen. Dat is een van de redenen dat goud en messing lampen erg populair zijn dit jaar. Je kunt ze combineren met marmer, maar ook met zwart metaal. Goudkleurige lampen kunnen een modern design hebben, maar ook een prachtige aanvulling zijn op je klassieke woonstijl. Ze geven je woonkamer een chique, elegante uitstraling. Maar bovenal zorgen ze voor warmte in je interieur!

Oog voor het peertje
Deze trend is al langer gaande maar zet zich dit jaar sterk voort: we zijn gek op lampen waarbij de lichtbron duidelijk zichtbaar is. Industriële frames van metaal bijvoorbeeld, met een rijtje kooldraadlook led- lampen als sfeermakers. De warme en bijzondere led- lampen van nu mogen immers ook echt gezien worden!

Geometrische vormen
Verlichting met een geometrisch design doet het goed in 2019. Vooral draadstaal lampen laten deze geometrische vormen mooi uitkomen! Dit type verlichting past zowel in een industriële woonstijl als in een interieur met Scandinavische design invloeden. Ook met retro meubels kun je vaak goed combineren.

Glazen lampen
Op de woonbeurzen en in interieurwinkels zie je steeds meer glazen lampen terug. Hanglampen met grote bollen, het liefst van gekleurd glas om de verlichting extra sfeer te geven. Maar ook een glazen stolp als tafellamp, en chique glazen kappen met een weerspiegelende coating. Hoewel je dit type lampen voorheen vooral in retro interieurs terug zag, passen de designs van nu juist heel goed in een moderne of zelfs industriële woonstijl!

Slimme verlichting
Tot slot zie je dat de huidige technologie ook zijn stempel drukt op de wereld van verlichting. We vinden het heerlijk als lampen netjes weggewerkt zijn in ons plafond, onder de traptreden of in de douchewand. Om ze vervolgens met een verbale opdracht aan de spraakgestuurde assistent op de smartphone vanuit onze luie stoel te bedienen. Slimme verlichting is anno 2019 een belangrijk onderwerp in interieurland!

Wil jij je interieur verlichten met de trendy lampen neem dan eens een kijkje op Directlampen.nl. Hier vind je de mooiste en zeer betaalbare lampen om jouw interieur te verlichten volgens de verlichtingtrends 2019


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide