13643
Tips voor verlichting in de slaapkamer
Gepubliceerd: 06-12-2018 Laatste update: 08-05-2022

Verlichting zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar het is ook heel praktisch. In dit artikel delen we je een aantal handige tips voor de juiste verlichting in de slaapkamer. Na het toepassen van al deze punten wordt de slaapkamer pas echt een fijne plek.

Zorg voor goede basisverlichting

De basis is altijd belangrijk. Zorg er dus voor dat de basisverlichting helemaal in orde is. De lampen moeten de hele slaapkamer gelijkmatig belichten. Je kunt hier het beste een mooie plafondlamp of spots voor kiezen. De Philips inbouwspots met losse armaturen zijn bijvoorbeeld erg handig. Deze losse LED spots kun je eenvoudig vervangen als de lamp kapot is of als je eens iets anders wil proberen.

Plaats een leeslampje naast het bed

Een leeslamp kun je eenvoudig op het nachtkastje zetten of juist op de muur bevestigen. Hierbij is de hoogte van de lamp erg belangrijk. Heb je de lamp nodig als je in bed ligt of juist als je rechtop een boek zit te lezen? Hier kun je dan rekening mee houden. Vaak is het slim om een lamp te kiezen die je in hoogte en richting kunt verstellen.

Laat extra schakelaars plaatsen

Je bent lekker onder je warme dekbed gekropen en komt er vervolgens achter dat de grote lamp nog aan staat. Dan is het natuurlijk fijn als er een extra schakelaar vlak naast of boven je bed aanwezig is. Een afstandsbediening is ook een praktische oplossing.

Sluit een dimmer aan

Met een dimmer kun je de functionele basisverlichting snel omtoveren tot romantische sfeerverlichting. Het is daarnaast ook handig voor de lampen op de nachtkastjes of naast het bed.

Plaats verlichting in de kast

Heb je er wel eens over nagedacht om verlichting in de kast te plaatsen? Dit is namelijk heel erg handig. Als het ’s ochtends nog donker is, is het vaak lastig om net dat ene zwarte shirt tussen alle andere kleding te vinden. Kastverlichting is hierbij een echte uitkomst! Je kunt kiezen voor inbouwspots of verlichting aan de binnenkant van de kastdeuren. Is dit te veel gedoe voor jou? Dan kun je ook een felle plafondlamp op de kast richten.

Bevestig LED verlichting achter de tv

Het is niet goed voor je ogen om tv te kijken zonder extra verlichting. Zet daarom altijd de sfeerverlichting aan of kies voor een andere oplossing. Je kunt bijvoorbeeld LED strips achter de tv plaatsen. Hierdoor schijnt het licht niet recht in je gezicht, maar is het wel aangenamer voor je ogen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide