1163
Print lamp

Het ontwerp van de Printlamp is geïnspireerd op de oude “Bulls-eye”-lampen. Industriële lampen gemaakt van gietijzer en een ijzeren kooi, die het glas beschermd tegen ongeïdentificeerde vliegende objecten.

De Printlamp is de moderne versie van deze lamp. In plaats van ijzer, is de kap gemaakt van biologisch afbreekbare PLA en de kooi is gemaakt van hout. In combinatie met de oude school gloeilamp, RVS bouten en zwart textiel snoer creëert dit een intrigerend contrast tussen oud en nieuw / industrieel en huiselijk.

Veel aandacht is besteed aan de manier waarop het licht zich verspreidt over de houten kooi en door de witte kap. Wanneer de kamer donker is, lijkt het licht door de kap op een zonsondergang.

HOE WORDT HET GEMAAKT

De bovenkant van de Printlamp wordt 3D geprint. De dappere kleine printer werkt 24 uur achtereen om slechts 1 lamp te produceren! Het hout wordt gesneden door een laser (die veel sneller gaat).

Door de 3D ​​printtechniek kunnen verschillende wanddikten in de kap worden opgenomen. Het onderste deel heeft een dikke wand die voorkomt dat licht doorschijnt terwijl de kap naar boven toe in dikte afneemt, waardoor een zonsondergang effect ontstaat. Het patroon dat zichtbaar wordt is de interne structuur die door de printer is gecreëerd om de kap te versterken.

Het laser gesneden hout is FSC goedgekeurd MDF. Dit materiaal is gemaakt van snel groeiende bomen en dus een materiaal met een zeer lage impact. De houten onderdelen zijn gevormd dat ze zonder lijm in elkaar kunnen worden gezet.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners