1560
Print lamp
Gepubliceerd: 26-08-2014 Laatste update: 07-05-2017

Het ontwerp van de Printlamp is geïnspireerd op de oude “Bulls-eye”-lampen. Industriële lampen gemaakt van gietijzer en een ijzeren kooi, die het glas beschermd tegen ongeïdentificeerde vliegende objecten.

De Printlamp is de moderne versie van deze lamp. In plaats van ijzer, is de kap gemaakt van biologisch afbreekbare PLA en de kooi is gemaakt van hout. In combinatie met de oude school gloeilamp, RVS bouten en zwart textiel snoer creëert dit een intrigerend contrast tussen oud en nieuw / industrieel en huiselijk.

Veel aandacht is besteed aan de manier waarop het licht zich verspreidt over de houten kooi en door de witte kap. Wanneer de kamer donker is, lijkt het licht door de kap op een zonsondergang.

HOE WORDT HET GEMAAKT

De bovenkant van de Printlamp wordt 3D geprint. De dappere kleine printer werkt 24 uur achtereen om slechts 1 lamp te produceren! Het hout wordt gesneden door een laser (die veel sneller gaat).

Door de 3D ​​printtechniek kunnen verschillende wanddikten in de kap worden opgenomen. Het onderste deel heeft een dikke wand die voorkomt dat licht doorschijnt terwijl de kap naar boven toe in dikte afneemt, waardoor een zonsondergang effect ontstaat. Het patroon dat zichtbaar wordt is de interne structuur die door de printer is gecreëerd om de kap te versterken.

Het laser gesneden hout is FSC goedgekeurd MDF. Dit materiaal is gemaakt van snel groeiende bomen en dus een materiaal met een zeer lage impact. De houten onderdelen zijn gevormd dat ze zonder lijm in elkaar kunnen worden gezet.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide