1548
Nog geen plannen vanavond? Hang met ons in de lampen!
Gepubliceerd: 15-09-2021

Verlichting, misschien wel de grootste sfeerbepaler in een huis. Niemand gaat er beter uitzien onder een tl-lamp, ook de allermooiste meubels niet. Kies daarom altijd met zorg je verlichting uit. Let daarbij niet alleen op de vormgeving van de lamp zelf, maar ook op het licht wat hij uitstraalt. Dit is namelijk minstens zo belangrijk. Verlichting is net als alles op het gebied van wonen ook aan trends onderhevig. Wij nemen je mee in onze favorieten van dit moment.

Alles op zwart

De zwart-wit trend, ééntje die al een tijd meegaat en naar verwachting ook nog wel even zal blijven. Wij zijn zelf groot fan van deze ‘cleane’ look. Wanneer je de basis rustig houdt, kun je qua meubels en accessoires alle kanten op. Denk aan witte muren, rustieke houten vloer en stalen zwarte kozijnen.

Wat we qua verlichting dan vaak zien, is dat de zwarte lijn terugkomt. Wanneer je dit zeer subtiel wilt houden, dan is de keuze voor zwarte plafondlampen een aanrader.

We zitten tot aan het plafond

Wij vinden plafondlampen zeer handig omdat ze mooi zijn én ook heel praktisch. Ze zijn subtiel aanwezig door de kleur, maar geen eyecatcher opzichzelf. En dat hoeft ook niet, je hebt ook bescheiden deelnemers in je interieur nodig. Wat wij ideaal vinden aan plafondlampen zijn de verschillende opties qua richtingen van schijnen van het licht.

Je kunt de spots verstellen in verschillende richtingen, wanneer je er een dimmer op plaatst kun je zelfs de felheid aanpassen. Super veelzijdig en aan te passen aan elke veranderende opstelling en situatie.

Maar we gingen toch hangen?

Klopt! Dit is trend twee die wij signaleren. Hanglampen. Ook vaak in de kleur zwart, maar deze lamp vraagt wel meer aandacht uit zichzelf dan een plafondlamp. Denk aan een clean en strak uiterlijk, maar wel voorzien van een mooi design. Ideaal in bijvoorbeeld een Scandinavisch of industrieel interieur. Maar doordat de lamp zwart is, past hij eigenlijk in vele verschillende huizen.

Pas wel op met het soort licht wat hij verspreidt, zo kan de keuze voor een lamp met een rastermotief erg mooi zijn maar je krijgt wel allemaal vierkantjes qua licht. Een leuk, speels effect, maar soms te weinig licht om echt goed een boek bij te lezen.

Combineren kun je leren

Om echt goed in de spotlights te staan is het ook een dikke tip om bovenstaande te combineren. Mooie spots in de keuken zodat jij je niet -door te weinig licht- in de vingers snijdt, een hanglamp boven de salontafel als finishing touch. Licht uit, spot aan!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide