1738
Meer sfeer in jouw woning? Deze tips helpen je op weg!
Gepubliceerd: 31-03-2022 Laatste update: 04-06-2022

Het is ontzettend belangrijk dat je je goed kunt voelen in jouw eigen huis. De sfeer moet top zijn, het moet comfortabel zijn en je moet er echt tot rust kunnen komen. Alleen zo kom je namelijk bij de beste versie van jezelf.

Echter is dit niet altijd vanzelfsprekend. Vaak zijn huizen wel goed aangekleed, maar missen ze op bepaalde punten toch iets. Misschien oogt het meubilair knus en toegankelijk, maar zit het voor geen meter. Of Misschien is die ene luie stoel wel erg prettig, maar oogt het ontzettend saai en past het totaal niet bij het totaalplaatje.

Dit kan natuurlijk anders! Daarom hebben we een tweetal  tips voor je verzameld, zodat je binnen mum van tijd kunt genieten van een huis waar je echt lekker in je vel van gaat zitten!

Tip #1: Creëer rust en ruimte

Om je goed te voelen in jouw eigen huis, is het belangrijk dat je een goede balans hebt in hoe de woning is ingedeeld. Een mooi voorbeeld hiervan is de woonkamer. Deze kamer is vaak gevuld met de nodige bankstellen en stoelen, waardoor het soms druk en vol kan ogen. Daarom is het ook belangrijk dat je voor meubels kiest die aansluiten op de vorm van jouw woonkamer en de beschikbare ruimte. Zo kun je de beschikbare ruimte ideaal benutten, zonder dat alles elkaar in de weg gaat zitten.

Als het aankomt op het kiezen van de juiste lampen, is het altijd raadzaam om te kijken naar de mogelijkheden voor LED verlichting. Deze lampen zijn een stuk zuiniger en zijn in ontzettend veel vormen en maten verkrijgbaar. Hier zijn ook ontzettend veel mogelijkheden voor te vinden die een waardevolle bijdrage zijn voor het warme uiterlijk waar je naar verlangt!

Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw woning karakter uitstraalt, dus zaken als foto’s, memorabilia en zaken die laten zien wie je bent zijn ook zeer aan te raden!

Tip #2: Slimme middelen voor optimaal gebruikersgemak

Misschien wist je het al, maar slimme technologie maakt het leven een stuk makkelijker. Denk hierbij aan gordijnen die je op commando kunt laten openen, de openhaard die aanspringt zodra je thuis komt in de wintermaanden of een koelkast die ervoor zorgt dat jouw boodschappen altijd compleet zijn.

Ook voor verlichting is er een flink aanbod terug te vinden, zoals verlichting wat werkt met Zigbee. Dit is een protocol wat ontzettend vaak wordt gebruikt bij slimme lampen, waardoor het samengaat met tal van bekende merken. Bekende slimme lampen als Philips Hue of die van de Ikea werken namelijk allemaal op dit protocol. Hierdoor heb je niet alleen meer opties, maar kun je ook gemakkelijk mixen tussen verschillende type lampen.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide