1740
Landelijke lampen: echte sfeermakers

Verlichting in huis en tuin is natuurlijk in de eerste plaats functioneel. Maar met de juiste keuze voor je lampen breng je vooral ook heel veel sfeer aan in een woonruimte. Bovendien kun je lampen héél goed gebruiken om een interieurstijl mee te benadrukken! In dit artikel ontdek je hoe je huis gezellig wordt van landelijke lampen: sfeermakers pur sang.

 

Terug in de tijd: kasteellampen met (LED) kaarsen
Kaarsen hebben een knusse en warme uitstraling. We associëren ze met gezellige winteravonden in eigen huis, of juist met zomers genot in de donkere tuin. Je kunt natuurlijk zelf een paar kaarsjes aansteken, maar met speciale LED kaarsen verwerkt in een hanglamp geniet je het hele jaar door van dat beetje extra sfeer! Hanglampen met LED kaarsen vind je in allerlei soorten en maten. Van kasteellampen met bronzen frame tot meer moderne varianten in een glazen huisje.

Vintage look: lantaarns
Als je een willekeurig persoon vraagt wat een typisch landelijke lamp is, kom je meestal uit bij de lantaarn. De vintage straatlantaarn, die in vroegere tijden vooral het Londense straatbeeld domineerde, geeft je woonruimte een rustiek karakter. De lantaarn is ook erg geschikt als buitenlamp op je terras of bij de voordeur!

Landelijk industrieel: een stoer frame
Tegenwoordig vind je in veel landelijke interieurs een stoer tintje terug: vintage of industriële accenten van brons of metaal. Het verschil met puur industriële lampen is dat landelijk industriële lampen veel sfeer uitstralen en slanke, elegante lijnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hanglamp met een subtiel bronzen frame, voorzien van glazen raampjes, waarin kooldraadlook ledlampen voor een warme uitstraling zorgen.

Uniek en origineel: helemaal jouw stijl
Leuk aan landelijke hanglampen is dat deze een karakteristieke en bijzondere vorm kunnen aannemen. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een bronzen klok als hanglamp, die je met een stoere ketting aan het dak van de overkapping ophangt? Voor een meer speels effect kun je kiezen voor een hanglamp van een vintage theepot of gieter.

Landelijk wonen is synoniem aan gezelligheid, karakter en comfort. Met de juiste verlichting versterk je niet alleen dat gevoel van knus wonen, maar geef je ook een persoonlijke draai aan je interieur. Zodat jij je helemaal thuis voelt in je gezellige huis!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners