1250
Lampen van bamboe? Natuurlijk doen!
Gepubliceerd: 07-02-2022

Duurzaamheid en groen doen, we hoeven niet meer uit te leggen dat dit een trend is. We zijn bewuster dan ooit bezig. Van zonnepanelen tot minder plastic, iedereen is tegenwoordig wel op de één of andere manier groen bezig. Maar deze bewuste levensstijl met rust en ruimte voor jezelf en de natuur, die zien we ook één op één terugkomen in de trends op het gebied van wonen.

Back to nature

Geen fluoriserendekleuren meer op de wand of overbodig veel prullaria. We gaan voor een basis van rustige kleuren gebaseerd op de tinten van moedernatuur gecombineerd met accessoires waar we bewust voor kiezen.

Voor deze accessoires wordt er steeds vaker gekozen voor natuurlijke producten. Onbewerkt hout, bamboe en rotan zijn weer helemaal terug van weggeweest. Om niet voor een overdaad aan spullen te zorgen worden deze materialen vaak gecombineerd met zaken die toch al aanwezig zijn in het interieur zoals lampen. Ga niet voor een saaie, standaard plafondlamp maar ook niet voor de protserige kroonluchter. Beiden niet helemaal van nu.

Kies neutraal

Ga voor een lamp van rotan of bamboe. De lampen zijn verkrijgbaar is vele soorten en maten. Van rond (lekker retro) tot strak vierkant. Net wat bij de rest van jouw interieur past. Het fijne aan een natuurproduct als rotan en bamboe is, is dat het combineert met elke kleur in je interieur. Mocht je net als ons de wanden nog wel eens van een ander (aarde)tintje voorzien, dan hoef je niet meteen ook van lamp te switchen.

Combineer meerdere lampen

Naast dat ze gewoon mooi zijn vormgegeven, de lampen van rotan en bamboe, geven ze ook een heel speels effect aan je interieur wanneer ze eenmaal schijnen. Doordat ze van een bepaalde structuur zijn voorzien, zorgt het voor een verassende touch.

Kijk wel altijd goed waar je ze ophangt, soms kan het net hinderen bij het lezen van stukken in bijvoorbeeld en werkkamer. Combineer dan de lamp met nog echt een specifieke bureaulamp voor genoeg licht.

Retro bezig zijn

Kortom, wij laten ons licht komend seizoen graag schijnen op de natuurlijke lampen. We gaan hiermee weer een stapje verder back to basic in het interieur zonder dat het saai wordt.

En nog iets wat we van deze trend kunnen leren? Zeker! Je ziet namelijk maar weer dat alle trends van vroeger een keertje terugkomen. Dus bewaar spullen waar je nu even op uitgekeken bent. Vroeg of laat komen ze terug. Het is wachten tot we massaal de flaired jeans weer tevoorschijn toveren

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide