1140
Gebruik deze tips om meer sfeer in huis te creëren
Gepubliceerd: 19-07-2019

Sfeer in huis is zeer belangrijk en kun je op verschillende manieren verzorgen. De sfeer wordt natuurlijk bepaald door de mensen in huis en ook voor een groot deel door de inrichting. Het interieur is dan ook erg van belang. Jouw interieur laat onder andere zien wie jij bent en waar jij je prettig bij voelt. Wil je meer sfeer in huis creëren dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Maak je bijvoorbeeld goed gebruik van kleuren en combinaties, passen de meubels bij de stijl waar je van houdt en is er voldoende licht. In dit artikel geven we je enkele tips die je kunt gebruiken om meer sfeer te krijgen.

 

Speel met licht
Spelen met licht kun je op verschillende manieren opvatten en dat is ook de bedoeling. Aan de ene kant betekent dat spelen met de kleuren in huis en de combinaties van kleuren. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld niet te veel donkere kleuren combineert en breek af en toe met een lichte kleur, bijvoorbeeld op de wand of als kleur voor een meubel. Dat geldt ook voor als er veel gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren natuurlijk. De andere manier waarop je deze tip kunt opvatten is door letterlijk te spelen met licht. Met lampen kun je sfeer in huis brengen en spelen met donker en licht. Gebruik je lampen met een dimmer dan kun je dat eenvoudig en snel bereiken op de manier zoals jij dat graag zou willen. 

Ga op zoek naar de juiste lampen
Voor sfeervolle verlichting moet je ook gebruik maken van de juiste lampen. Ga daarom op zoek naar de juiste lampen die passen bij jouw interieur en jouw stijl. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor verschillende soorten stijlvolle lampen. Je vindt er verschillende soorten lampen zoals hanglampen, staande lampen, plafonnieres en wandlampen in de meest uiteenlopende stijlen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor echte antieke lampen of vintage lampen in de meest uiteenlopende kleuren. Ga voor de juiste combinatie van lampen en zorg ook dat je ze op de juiste manier plaatst en ophangt. Door het maken van een goed lichtplan zorg je ervoor dat alle ruimtes in huis optimaal belicht kunnen worden.

De puntjes op de i
Om de inrichting helemaal compleet te maken moet je nog wel even de welbekende puntjes op de i zetten. Dat doe je door te spelen met de lampen, met de locatie van de lampen, de plekken waar je de meubels hebt staan en door gebruik te maken van verschillende soorten accessoires. Accessoires kunnen net dat beetje extra aan een ruimte geven waar je naar op zoek bent. Denk bijvoorbeeld aan leuke kussens op de bank of mooie planten die perfect bij jouw stijl aansluiten.

Kies verstandig voor de juiste materialen
Naast dat de verlichting ontzettend belangrijk in huis is zijn er natuurlijk nog meer zaken. Een strak afgewerkte woning geeft een hele andere uitstraling. De laatste decennia hebben woningen een hele andere uitstraling voor het interieur gekregen. Zo zien ze er een stuk strakker en moderner uit. Een van de voornaamste redenen hiervoor is het gebruik van andere soort materialen die tegelijkertijd van betere kwaliteit zijn. Een voorbeeld is het gebruik van Solid Surface. 

Solid Surface is een hoogwaardige kunststof die in veel situaties kan worden toegepast. Het wordt veel gebruikt in de keuken en badkamer. Naast dat het duurzaam is, geeft het een strakke uitstraling, is het gunstig in onderhoud en eenvoudig schoon te maken. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide