1145
De voordelen van led verlichting
Gepubliceerd: 29-04-2021

Naast de sfeervolle look en atmosfeer die je met ledverlichting in de tuin of woonkamer kunt creëren, verhoog je ook de veiligheid. Inbrekers blijven namelijk op afstand.Maar ledverlichting kan ook enorm van pas komen om jouw werkplaats te verlichten. Een werkplek wordt namelijk een stuk veiliger door de juiste verlichting. Dat spreekt natuurlijk voor zich, maar heb je hier weleens goed over nagedacht? Zo wordt de kans op een ongeluk vele malen kleiner, maar kun je daarnaast ook alle werkzaamheden veel nauwkeuriger uitvoeren. Genoeg redenen dus om ledlampen te overwegen! In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van ledverlichting voor je op een rijtje gezet, maar delen we ook een aantal handige kooptips. Lees je verder?

Hoge lichtopbrengst

Led lichtbronnen staan bekend om hun energiezuinigheid en lange levensduur. Bovendien is de lichtopbrengst hoog en schijnen led TL lampen niet in je ogen. Daarnaast heeft een ledlamp geen opstarttijd en zal de lamp direct de gewenste hoeveelheid licht geven. Dit is een heel ander verhaal bij de traditionele lampen, zoals spaarlampen en halogeenlampen. Om nog maar te zwijgen over de energieverspillende gloeilamp die inmiddels tot het verleden behoort.

Besparing op je energierekening

Ledlampen hebben een levensduur van gemiddeld 35.000 tot 50.000 branduren, en gaan gemiddeld tot vijf keer langer mee dan een spaarlamp. Hierdoor is een ledlamp ook een stuk onderhoudsvriendelijker. Daarnaast kun je rekenen op een forse besparing op je energierekening. Je kunt namelijk met de overstap van halogeenlampen naar ledlampen tot 90% op je energierekening besparen!

Welke lichtkleur gebruik je bij voorkeur in een werkplaats?

De juiste led verlichting werkplaats kopen is geen gemakkelijke opgave, want waar moet een goede werkplaatsverlichting allemaal aan voldoen? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven, omdat het geheel afhankelijk is van verschillende factoren. Eerst moet duidelijk zijn waar je de werkplaats voor wilt gaan gebruiken. Zo is het belangrijk dat er geen schaduwen boven de werktafel zijn, de lampen een lange levensduur hebben en dat er voldoende licht is om details goed te kunnen zien. Een doordachtlichtplan is een absolute must en kan worden opgesteld door een professioneel bedrijf, waarbij onderscheid gemaakt zal worden tussen functionele en basisverlichting. Maar de lichtbron zal vooraf bekend zijn, namelijkledverlichting. Succes!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide