2141
De ideale eetkamertafel hanglamp
Gepubliceerd: 15-07-2016 Laatste update: 07-05-2017

Bij het inrichten van je huis, vergeet je al snel één van de belangrijkste items: de verlichting. Toch is het juist de verlichting die voor een groot deel de sfeer in huis bepaalt. Je kunt natuurlijk zelf beslissen wat je daarmee doet: sommigen houden hun verlichting graag neutraal en onopvallend, terwijl anderen juist van hun lampen echte eyecatchers maken. Het vinden van een mooie lamp voor de hal, de keuken of voor boven de salontafel is meestal niet echt een probleem. Het is vaak veel lastiger om de ideale lamp te vinden voor boven de eetkamertafel. Waarom?

Welk type lamp komt boven de eetkamertafel?
De keuze voor verschillende lampen is enorm. Gek genoeg maakt dat het eerder moeilijker dan makkelijker om de ideale lamp te vinden. Boven de eetkamertafel heb je helemaal een moeilijke vraag, want dit is een plek waar eigenlijk alleen een hanglamp echt geschikt voor is. Wandlampen zitten te ver opzij, plafondlampen hangen te hoog, staande lampen zijn niet praktisch voor bij een tafel met stoelen… Een hanglamp is één van de weinige typen lampen die echt handig zijn boven de eetkamertafel, want je krijgt er de goede verlichting op de juiste hoogte. Echter, als dit is vastgesteld, betekent dat niet dat je keuze voor lampen erg veel wordt ingeperkt: er zijn honderden verschillende hanglampen die allemaal geschikt zijn voor boven de eetkamertafel.

Bepaal je woonstijl
De ideale hanglamp is niet zo gemakkelijk te vinden. Gelukkig helpt het al wanneer je eerst gaat nadenken over je inrichting. Meestal heb je een uitgesproken woonstijl, zoals modern, klassiek of Scandinavisch. Niet elke lamp past in elke woonstijl, dus kun je hiermee de keus al aardig inperken. Bij een moderne woonstijl denken we aan strakke lijnen en weinig poespas, een Scandinavische lamp heeft een natuurlijke, warme uitstraling en een klassieke lamp is vooral gezellig en knus. Heb je dus je woonstijl bepaalt, dan maakt dat de keuze voor een hanglamp al een stuk eenvoudiger.

Vind de ideale hanglamp voor boven je eetkamertafel
Binnen de categorie met lampen in jouw woonstijl, heb je nog heel veel keuzes. Zo kun je kiezen voor complete armaturen van verschillende materialen. Hierbij speelt vooral persoonlijke smaak een grote rol. Ben jij dol op metallic, dan zul je snel kiezen voor een verchroomde of metallic-kleurige lamp. Hou jij meer van veel tierelantijntjes, dan ga je sneller voor een luxe kroonluchter. Je kunt de keus nog verder vereenvoudigen wanneer je kies voor een relatief eenvoudige pendel, waar je lampenkappen bij kunt kopen. Dan heb je namelijk de keuzevrijheid voor een lampenkap, die je ook heel wat sneller en gemakkelijker kunt vervangen dan een hele lamp. Zodoende kun je ook verschillende lampenkappen uitproberen of er meerdere kopen en deze afwisselen. Je hebt dan telkens een nieuwe sfeer en uitstraling in je huis.

Het vinden van de ideale hanglamp is niet altijd gemakkelijk. Bedenk vooral dat ook de zoektocht naar de lamp leuk moet zijn. Daarom kun je beter online op zoek gaan naar jouw lamp, want in de ‘gewone’ winkel is de keus beperkter. Je moet dan vaak meerdere winkels bezoeken en reken maar: na een tijdje raak je dat behoorlijk beu. In een goede online webshop kun je gemakkelijk allerlei selecties maken zoals woonstijl en prijs, waardoor je een stuk gemakkelijker en sneller stuit op jouw ideale hanglamp voor boven de eetkamertafel.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide