969
De hanglamp voor jouw interieur
Gepubliceerd: 29-07-2022

Goede verlichting geeft sfeer aan het interieur en is belangrijker dan je misschien denkt. Verlichting is er in veel soorten en maten en kan op talrijke manieren gecombineerd worden. Wil je een frisse wind door jouw woning laten waaien? Dan kan het al schelen om eens te variëren met de verlichting. Een hanglamp geef veel sfeer in huis en is in verschillende uitvoeringen te krijgen.

Vind de hanglamp voor jouw interieur

Of je nu een stoer, klassiek of landelijke interieur hebt: er is altijd een hanglamp die bij je past. De lampen zijn verkrijgbaar in diverse materialen en vormen, waardoor je eindeloos kunt combineren met verschillende stijlen in huis. Neem eens een kijkje bij de Lichtkoning, waar je een ruim assortiment vindt aan diverse hanglampen. Veel mensen denken dat een hanglamp alleen geschikt is boven een eettafel, maar er zijn veel meer manieren om met een hanglamp aan de slag te gaan.

Van klein tot groot: hanglamp met sfeer

Hebben we het over hanglampen, dan is er niet één type lamp. Zo kun je ervoor kiezen om een ruimte te vullen met een grote, dynamische lamp, maar zijn er ook hanglampen die juist uniek zijn door hun kleine, maar schattige karakter. Welk type lamp bij je past, hangt af van het interieur dat je wilt realiseren in huis. De vuistregel hierbij is: er is geen goed of fout. Wil je een lamp die opvalt en de ruimte op een unieke manier kan vullen, dan past een grote lamp waarschijnlijk goed. Ben je juist op zoek naar een elegante touch, dan kan een kleine hanglamp juist zorgen voor een fijne aankleding.

inspiratiebrochures1.png

Zoek naar de juiste lichtinval

Licht is een grote sfeerbepaler in huis. Met licht en donker kun je veel spelen, waardoor je altijd de juiste toon kunt zetten in het interieur. Voor een romantisch diner kun je het licht dimmen, terwijl je op andere momenten misschien meer behoefte hebt aan veel lichtinval. Maar een hanglamp doet meer dan dat: het kan het licht op een unieke manier breken. Op deze manier zoek je altijd naar de sfeer die op dat moment passend is en een diepere laag geeft aan dat moment.

De kracht van eenvoud

De kleine hanglamp wordt steeds populairder. Juist de eenvoud in het interieur kan zorgen voor een stoer, landelijk effect. Het is een subtiele manier om een lichtbron te creëren, zonder dat deze meteen de aandacht grijpt. De opvallende kroonluchter is namelijk niet wat iedereen wenst in huis. Soms kan een bescheiden hanglampje veel meer zeggen. Wat je ook wenst, bij hanglampen is ruimte voor iedere inrichting. 

Decoreer erop los met hanglampen

Ben je op zoek naar een nieuwe look voor jouw woning? Hanglampen hebben een hoge decoratieve waarde en geven een unieke uitstraling in huis. Het is belangrijk dat de hanglamp een extra toevoeging geeft aan het interieur en hierbij aansluit. Over het algemeen staan de lampen overdag niet aan, waardoor het vooral dient als mooie aansluiting in huis. Kies dus vooral de hanglamp die past bij jouw stijl en wens.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide