1092
Creëer met de juiste verlichting meer sfeer in je huis
Gepubliceerd: 01-07-2019

Licht is meer dan alleen maar een manier om een donkere kamer te verlichten. De juiste verlichting kan een woonkamer opfleuren en meer sfeer toevoegen aan een slaapkamer. Meer licht in je huis kan een aanzienlijk verschil maken als het gaat om je gezondheid, je budget, je veiligheid en je humeur.

 

Verlichting woonkamer met stijlvol design

Een stijlvol design is een belangrijk onderdeel van verlichting. Voldoende verlichting is essentieel je dagelijkse taken uit te voeren, maar decoratieve armaturen voegen ook een elegant element toe aan je huis. Zo kun je een decoratieve lamp in je woonkamer gebruiken als een design statement, terwijl het tegelijkertijd kan fungeren als het brandpunt van deze ruimte.

inspiratiebrochures1.png

Praktische en sfeervolle verlichting slaapkamer

De slaapkamer heeft geen zware verlichting nodig. Intensiteit en kleurtemperatuur zijn twee elementen die vooral praktisch lijken, maar het verschil kunnen maken tussen wakker worden in een heldere en opgewekte kamer in de vroege ochtend of jezelf te koesteren in mysterieuze sfeerverlichting voordat je 's nachts in slaap valt. Als slaapkamer verlichting is indirecte verlichting altijd geweldig, omdat dit type verlichting minder intens is en dus ideaal als je wilt ontspannen.

Keuken verlichting

De keuken moet volledig worden verlicht met alle groothoeklichten om een duidelijk beeld te hebben voor het gemak van de taken. Platform en gootsteen zijn de twee secties in een keuken die meer verlichting vereisen. Je kunt bijvoorbeeld smalle lichtbundels gebruiken om pantry's van de tegenoverliggende gebieden te accentueren. Om je keuken een unieke uitstraling te geven, kun je LED-lampen met verschillende kleuren gebruiken en deze boven het snijgebied of de plank hangen.

Badkamer verlichting

Verlichting is cruciaal voor hoe goed jouw badkamer er uit ziet én functioneert. In feite is verlichting in de badkamer belangrijker dan elke andere kamer in huis. Dit is de plek waar we allemaal zeer gedetailleerd en belangrijk werk doen, zoals scheren of make-up aanbrengen. Het is ook de eerste plaats waar we onszelf in de ochtend zien en de laatste plaats waar we onszelf 's nachts zien. Voor een goede verlichting heeft een badkamer vier soorten licht nodig: taakverlichting, omgevingsverlichting, accentverlichting en decoratieve verlichting. Meer weten over deze en andere typen verlichting van VTwonen? Klik dan hier en lees reviews van VTwonen of breng gauw een bezoek aan onze vtwonen shop!

Verlichting in de hal en gangen

Het concept van muurverlichting kwam waarschijnlijk van de meest elementaire vorm van het verlichten van de kamer: terug naar de tijd dat mensen lampen aan de muur hingen om donkere ruimtes op te fleuren. Dankzij het genie en de creativiteit van de mens wordt de hedendaagse wandlamp getransformeerd tot een zeer veelzijdige, decoratief object die de cosmetische uitstraling van een ruimte gemakkelijk kan opheffen. Er zijn veel manieren om een ​​wandlamp te gebruiken, bijvoorbeeld in gangen, in de hal en bij entrees. Zo creëer je een vriendelijke sfeer voor elke bewoner of gast en een aantrekkelijk element dat bijdraagt ​​aan de decoratieve aantrekkingskracht van je huis.

Wandlamp industrieel

Wandlampen in industriële stijl worden tegenwoordig steeds meer gebruikt. Er zijn voordelen verbonden aan het gebruik van wandarmaturen in industriële stijl ten opzichte van andere vormen van verlichtingsarmaturen. Een daarvan is dat het kan worden gebruikt om een bepaalde stemming of emotie te creëren voor een kamer. Dat kan iets gemakkelijker worden gedaan, omdat deze armaturen zowat in de gezichtslijn van vrijwel een ieder is.

Fraaie hanglamp eettafel voor meer sfeer

Verlichting is kunst. Het kan wonderen doen voor een mogelijke huisverkoop, omdat het een koper kan verleiden om jouw huis te kiezen in plaats van een ander pand. Licht creëert warmte en kan een koper helpen om het potentieel van elke kamer die ze betreden te zien. Denk bijvoorbeeld aan die fraaie hanglamp boven de eettafel, die deze plek een geheel eigen sfeer geeft. Kopers kunnen zich helemaal voorstellen dat ze bij jou thuis wonen en zien letterlijk de voordelen die jouw huis zo speciaal maakt voor hen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide