9670
6 voordelen van LED verlichting
Gepubliceerd: 31-10-2018 Laatste update: 02-10-2020

Langzaam maar zeker raken steeds meer mensen overtuigd van de voordelen van LED verlichting. Toch is nog lang niet iedereen overgestapt naar LED verlichting en dat is ontzettend jammer. LED verlichting kent namelijk behoorlijk wat voordelen ten op zichte van andere verlichting, niet alleen voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. Laten we de voordelen van LED verlichting eens op een rijtje zetten.

 

1. LED lampen zijn energiezuinig
Vergeleken bij halogeen en gloeilampen kan je met ledlampen al gauw tot wel 90% aan energie besparen. Dit is goed voor het milieu maar merk je ook aan de kosten van de jaarlijkse energierekening. Deze valt een stukje lager uit als je overal in huis alleen nog maar LED lampen gebruikt.

2, LED lampen hebben een lange levensduur
In vergelijking met een gloei of halogeenlamp gaat een ledlamp vele malen langer mee. Een gloeilamp heeft ongeveer 1000 branduren, een halogeenlamp 3000 en een LED lamp gaat gemiddeld zo'n 20.000 uren mee. De kosten voor een LED lamp verdien je dus best snel terug.

3. LED lampen wordden niet heet
Gloei en halogeenlampen kunnen flink heet worden hoeft je bij een LED lamp niet bang te zijn je vingers te branden. Sommige LED lampen kunnen wel warm worden maar lang niet zo warm als gloeilampen

4. LED lampen bevatten geen gevaarlijke stoffen
Wist je dat je een spaarlamp bij het chemisch afval moet brengen. Dit omdat een spaarlamp stoffen bevat die niet in het milieu terecht mogen komen. Een LED lamp kent dit probleem niet.

5. LED lampen branden direct op volle kracht
Waar je bij een spaarlamp vaak nog wel even moet wachten tot deze op volledige lichtsterkte is, gaat dit bij een LED lamp zonder vertraging.

6. LED lampen zijn er ook in warme tinten
Veel mensen denken bij LED lampen aan felle witte lampen maar intussen is de LED lamp al zover doorontwikkeld dat deze ook in warmere witte kleurtonen verkrijgbaar is. Daarnaast zijn er ook LED lampen die alle kleuren van de regenboog tevoorschijn kunnen toveren.

Ben jij overtuigd van de voordelen en op zoek naar LED lampen bijvoorbeeld GU 10 LED lampen of LED sfeerverlichting kijk dan eens naar de Accentverlichting van leddirect.nl. Op deze website bestel je alle soorten LED verlichting gemakkelijk online.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide