1587
ledstrips badkamer

Ledstrips zijn vaak niet het eerste waaraan je denkt bij badkamerverlichting. Toch zijn Ledstrips uitstekend te gebruiken in de badkamer. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van het toepassen van ledstrips in de badkamer.

Benieuwd naar de mogelijkheden van ledstrips in de badkamer? Of waarop je moet letten bij aanschaf van dit type verlichting? Je leest het in dit artikel.

Ledstrips als badkamerverlichting

Ledstrips worden vaak als indirecte verlichting in de badkamer gerbuikt. Door middel van een LED profiel wordt de strip met opale afdekking bevestigd, waardoor sfeervolle indirecte verlichting ontstaat. Tegenwoordig zijn er ook speciale tegelprofielen om ledstrips eenvoudig tussen tegels te bevestigen. Dit zorgt voor een nette afwerking. Kies je voor ledstrips in het plafond? Dan kan je de LED profielen tussen de gipsplaten plaatsen.

Ideeën om ledstrips in de badkamer te plaatsen

De mogelijkheden voor het plaatsen van ledstrips zijn eindeloos. Zo ook in de badkamer. Hieronder hebben we een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

  1. In het plafond. Met speciale LED profielen is het mogelijk om ledstrips tussen de gipsplaten in het plafond te monteren. Dit zorgt voor een sfeervolle en stijlvolle verlichting.
  2. Achter de spiegel. Zoals gezegd worden ledstrips vaak geplaatst als indirecte verlichting. Meestal wordt er met een LED profiel gezorgd dat de verlichting indirect wordt, maar dit kan ook door de ledstrip achter bijvoorbeeld de spiegel te plaatsen. Dit geeft een stijlvol effect.
  3. Tussen muurtegels. Met tegelprofielen is het mogelijk om ledstrips tussen de muurtegels te monteren. Dit zorgt ervoor dat de verlichting netjes is weggewerkt en tegelijkertijd voor een sfeervolle verlichting zorgt.
  4. Onder de badkuip. Maak van je badkuip een ware eyecatcher door er ledstrips onder te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je badkuip extra in het oog springt.
  5. Achter badkamermeubels. Voor indirecte verlichting van je badkamer is het populair om ledstrips op of achter badkamermeubels te plaatsen. Dit geeft een mooi effect, waardoor je badkamermeubel extra opvalt.

Let op: zorg voor de juiste IP-waarde!

Wil je ledstrips kopen voor in de badkamer? Dan is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat deze waterdicht zijn. De badkamer is een vochtige ruimte, waardoor dit essentieel is. De waterdichtheid van ledstrips wordt aangegeven met een IP-waarde. Voor in de badkamer is ons advies om te kiezen voor IP65 ledstrips. Deze zijn spatwaterdicht, waardoor ze ook in de badkamer jarenlang meegaan.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners