2008
5 hippe trends in verlichting
Gepubliceerd: 14-05-2021

Verlichting is belangrijk, zowel binnen als buiten je woning. Het zorgt voor sfeer, maar heeft ook een praktisch aspect. Je wilt immers wel kunnen zien, ook als het buiten allang donker is. In verlichting zijn een aantal trends te zien. Op zoek naar nieuwe verlichting voor je interieur? Doe dan eens inspiratie op met deze 5 hippe trends in verlichting.

1. Duurzame verlichting

Duurzaam, duurzaam, duurzaam. Het lijkt wel hét woord van 2021 te worden. We zijn ons allemaal steeds meer ervan bewust dat het anders moet. Milieubewust leven wordt voor alle generaties belangrijker. Duurzame verlichting hoort daar ook bij. Daarbij kun je denken aan lampen van duurzame materialen, zoals hout. Maar ook het lichtmiddel zelf is belangrijk. Ledverlichting is vele malen duurzamer dan de eerdere alternatieven. Een ledlamp gaat niet alleen langer mee, maar verbruikt ook nog eens minder stroom. Win-win!

2. Lampen van allerlei materialen

Vroeger zag je vooral stoffen lampenkappen, maar vandaag de dag is dat echt heel anders. Of je nu naar wandlampen of naar staande lampen kijkt, het materiaal kan eigenlijk niet gek genoeg zijn. Een linnen lampenkap wordt vervangen door een fluwelen kap en je ziet een materiaal als glas weer helemaal terugkomen. Volg jij graag de bijzondere trends in materialen? Dan mogen brons en messing zeker niet aan jouw interieur ontbreken.

inspiratiebrochures1.png

3. Verrassende vormen

Plafondlampen, bureaulampen of wandlampen, bij alle soorten lampen zie je dezelfde trend terug: verrassende vormen. De vormen zijn heel anders dan we gewend zijn en juist dat maakt soms een enorme blikvanger van een lamp. Zo is een lamp niet langer alleen functioneel, maar voegt het echt wat toe aan je interieur. Een lamp met een verrassende vorm laat jouw kamer shinen, of de lamp nu brandt of niet. Van lampenbollen tot extravagante kroonluchters, het kan niet op!

4. Natuurlijke accenten

Of je nu voor een modern of voor een landelijk interieur hebt gekozen, natuurlijke accenten passen er altijd bij. Natuurlijke materialen zorgen ervoor dat we rust ervaren. Dit maakt hout bijvoorbeeld tot een materiaal dat geschikt is voor alle ruimtes in het huis. En wist je dat je tegenwoordig zelfs hanglampen hebt met een plantenpot ertussen? Zo kun je de leukste plantjes boven je eettafel hangen. Ideaal voor een natuurlijk sfeertje!

5. Lichtringen

Hip in 2021 zijn ook de lichtringen. Dit kan een plafondlamp zijn, maar ook een wandlamp. Het is een soort ring van licht, een stralenkrans, die perfect past bij een hedendaags interieur. Deze verlichting is met name geschikt voor de grotere ruimtes. Sfeervol en modern.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide