1205
3 stevige tips voor een rustieke badkamer
Gepubliceerd: 15-10-2021

Tegenwoordig is het hot and happening: De badkamer wordt steeds vaker gezien als een van de belangrijkste ruimtes binnen menig huishouden als het aankomt op het uiterlijk. Er wordt steeds meer tijd gestoken in het realiseren van een prettige ruimte om tot rust te kunnen komen in plaats van een plek waar je `s ochtends jouw tanden poetst.

Een van de populaire trends op dit moment is de rustieke stijl. Dit is een zeer fijne stijl waarbij de focus wordt gelegd op het natuurlijke en ruwe karakter, mede dankzij de materiaalkeuze. Om de weg naar deze stijl wat makkelijker te maken, hebben wij drie tips voor je verzameld die je gaan helpen met het realiseren van de perfecte rustieke badkamer!

Tip 1: Zorg voor een goede balans tussen kleur en materiaal

Omdat de rustieke vormgeving flink wat met zich meebrengt, is het belangrijk dat je weet waar je rekening mee moet houden. Het is immers belangrijk dat jouw badkamer mooi in balans blijft, omdat je anders geen fijne en vooral rustige omgeving hebt. Daar is het belangrijk dat je de juiste combinatie van kleur en materialen waarborgt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

inspiratiebrochures1.png

Kleur: Voor een rustieke badkamer ben je altijd op zoek naar een combinatie van frisse kleuren en warme kleuren met een focus op natuur. Hierdoor creëer je een rustige en gezellige badkamer met karakter. Populaire kleuren zijn strak wit, verschillende bruin en grijstinten

materiaal: Zoals hierboven al vermeld, moet je bij het kiezen van materialen rekening houden met een natuurlijke (en ruwe) tint. Denk hierbij aan grotere plakken steen, stevige houten planken, afgebroken beton of zelfs tegels om meer gelaagdheid te creëren.

Tip 2: Meubels, verlichting en accessoires die de ruimte karakter geven

Kleur en materiaal is belangrijk, dat heeft de bovenstaande tip wel duidelijk gemaakt. Echter is dit niet alleen van toepassingen voor de muren en vloeren van een badkamer, maar ook voor het meubilair en de bijkomende accessoires. Denk hierbij aan zaken als een wastafel die is opgebouwd uit een retro kraan met een bruin grijze toon in combinatie met een ruwe, houten tafel. Dit dient als een waardevolle toevoeging die in toon is met de rest van de badkamer.

Heb je de wens om meer kleur in de badkamer aan te brengen? Hiervoor zijn accessoires perfect! Met behulp van accenten als kaarsen, flessen en handdoeken kun je namelijk makkelijk een stukje persoonlijkheid in de badkamer verwerken. Hierdoor behoud je het effect van de rustieke badkamer, maar trek je het ook naar je toe en maak je het eigen.

Natuurlijk is er nog een element die ontzettend belangrijk is voor het creëren van sfeer: Verlichting. Dit onderdeel wordt vaak overzien, omdat de meeste mensen verlichting slechts als een middel zien voor goed zicht. Maar met een juiste keuze tussen zaken als hanglampen en inbouwspots, in combinatie met de juiste kwaliteiten, kun je de badkamer veel gelaagder en groter maken dan het op het eerste gezicht is.

Tip 3: Zorg voor een duidelijk plan

Nu je weet waar je op moet letten bij het realiseren van een rustieke badkamer, is het belangrijk dat je dit nu kunt toepassen bij jouw badkamer. Elke badkamer is uniek, dus het is handig dat je dit ook echt zelf kunt invullen.

Als je eenmaal weet welke elementen je wilt toepassen, welke je meubels je leuk lijken en welke knutsels en frutsels een prachtige aanvulling zijn, kun je aan de slag gaan met het opbouwen van een plattegrond. Omdat een plattegrond een overzicht is van jouw badkamer met de echte maten, heb je meteen een veel beter idee als het aankomt op de invulling. Hierdoor weet je wat meubels gaan doen binnen de ruimte en of je wellicht iets moet gaan terugschalen om het gevoel van een klein hokje te voorkomen.

Daarnaast is het ook raadzaam om gebruik te maken van de mogelijkheden omtrent een lichtplan. Dit is een opvolging van jouw bestaande plattegrond, waarbij je focust op de plaatsing van de verlichting. Hierdoor ben je verzekerd van een mooie hoeveelheid licht, zijn plekken als de wastafel voorzien van een mooie hoeveelheid werkverlichting en weet je of je ook randzaken als een LED dimmer nodig hebt.

En dat was het! Aan de hand van deze tips zet je binnen mum van de tijd de perfecte rustieke badkamer neer, zodat je in de toekomst ook kunt genieten van de ultieme rustplek binnen jouw huis.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide