1797
Schakelmateriaal
Gepubliceerd: 26-10-2016 Laatste update: 11-06-2023

Als we u vertellen dat u er tientallen van in uw huis heeft, het een behoorlijke invloed heeft op de stijl van uw interieur én dat er ook nog een groot aantal functionele opties aan verbonden zijn, waar denkt u dan aan?

Juist! Schakelmateriaal.

Schakelmateriaal is de verzamelnaam voor producten als schakelaren, stopcontacten, dimmers en soortgelijken. De belangrijkste functie van schakelmateriaal is apparaten voorzien van stroom en het netjes afwerken van bedrading. Naast deze basisfuncties zien we ook steeds meer schakelmateriaal gericht op comfort. Zo hoeft u bijvoorbeeld ’s avonds niet het huis door om alle lampen uit te zetten, dit is makkelijk te regelen met een simpele druk op de knop van de afstandsbediening.

Naast de toenemende functionele opties van het schakelmateriaal, zijn er ook steeds meer verschillende stijlen en productlijnen. Op dit moment zijn er een aantal top merken schakelmateriaal in Nederland. We hebben de belangrijkste verschillen in schakelmateriaal voor u op een rijtje gezet om u te helpen bij het maken van de beste keuze.

    • Slagvastheid, Schakelmateriaal is vrijwel altijd gemaakt van kunststof. Elk merk gebruikt een ander kunststof waardoor het ene merk net wat steviger is dan bijvoorbeeld het merk van de concurrent.
    • Functionaliteit. Er zijn gewoon erg veel verschillende soorten schakelmaterialen en de laatste jaren zijn het er zeker niet minder worden. Van automatische schakelaars tot schakelmateriaal speciaal voor uw smartphone, schakelmateriaal wordt steeds intelligenter. Het is daarom ook niet gek dat u misschien niet weet welk type schakelaar het best past bij uw situatie. Hetzelfde geldt voor stopcontacten en dimmers. Vraag in geval van twijfel altijd uw elektricien.
    • Breedte assortiment. Vaak wordt er gekozen voor 1 specifieke productlijn van een bepaald merk dat past bij het interieur van het pand. Mocht u van plan zijn uw gehele collectie aan schakelmateriaal te vernieuwen, inventariseer eerst welke producten u allemaal nodig heeft. U heeft vaak meer nodig dan u in eerste instantie had verwacht.
    • Design. Vroeger werd schakelmateriaal vrijwel alleen in de kleur wit (crème) geleverd, tegenwoordig zijn er meer opties. Waar u voor kiest komt natuurlijk geheel aan op persoonlijke voorkeur. Het enige wat we u willen meegeven, is dat u de invloed van schakelmateriaal op de interieur stijl van uw pand niet moet onderschatten. Kies dus niet blindelings voor het goedkope merk om kosten te besparen.

Door uw schakelmateriaal te vervangen geeft u niet alleen uw interieur een opfrisbeurt, maar schakelmateriaal is door de jaren heen ook een stuk veiliger geworden. Europese wetgeving en keurmerken zorgen door middel van strenge kwaliteitseisen voor veiliger schakelmateriaal.

Kijk voor het grootste assortiment schakelmateriaal of voor een passend advies op Elektramat.nl. Elektramat is een elektrotechnische groothandel en leverancier van alle grote merken schakelmateriaal.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide