1643
zonwering
Gepubliceerd: 01-01-2012 Laatste update: 16-12-2021

Zon, schaduw, licht en donker; iedereen heeft er iets mee. Zonlicht hebben we allemaal nodig en is iets waar we graag mee spelen. Een zachte filtering of juist de verduistering; met raamdecoratie wordt de lichtinval in de woning beïnvloed en de zon geweerd. Vandaar dat de termen raamdecoratie en binnenzonwering nogal eens door elkaar worden gebruikt. Voor iedere ruimte is een oplossing die past bij je wensen en waarmee je de sfeer creëert die bij jou en bij de ruimte past. Zonweren is sfeer creëren!

Horizontale jaloezieën
zijn sfeervol, tijdloos en modern tegelijk. Het optimale bedieningsgemak zorgt voor een jarenlange perfecte lichtregeling. Lamelbreedtes variëren van 16 mm tot 50 mm. Het kleurenaanbod is zéér ruim en daarnaast zijn er een aantal verschillende bedieningsmogelijkheden. Ook voor deuren, draai-kiepramen en dakramen is een horizontale jaloezie een ideale lichtwering.

Verticale jaloezieën
oftewel lamelgordijnen kent vrijwel iedereen. Door de mogelijkheden met verschillende materialen is het aanbod vele malen groter dan vaak wordt gedacht. Lamelgordijnen zijn verkrijgbaar in kunststof, aluminium en textiel waarbij verschillende lamelbreedtes mogelijk zijn. Als u zich bedenkt dat er keuze is uit meer dan 300 kleuren en dessins, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

inspiratiebrochures1.png

Rolgordijnen
zijn functioneel en eigentijds. De keuze aan stofsoorten, kleur, dessin, structuur en materiaal is zeer ruim, waardoor voor elke kamer een passende oplossing gevonden kan worden. Het rolgordijn kan naar wens worden afgewerkt met een schulprand; dit geeft een extra decoratief aanzien. Er kan een cassette met een zijgeleiding worden toegepast om het rolgordijn te verduisteren en er zijn diverse mogelijkheden met elektrische bediening.

Een plisségordijn
is voor bijna elk raam een pasklare oplossing voor het weren van de zon. Lichtkoepels, serres, driehoekramen en halfronde ramen behoren tot de mogelijkheden. In de plissécollectie vinden we extra zon- en warmtereflecterende kwaliteiten en verder van transparant, sfeervol gedessineerd tot verduisterend toe.

Vouwgordijnen
of optrekgordijnen worden steeds populairder. Ze geven een sfeerverhogend effect in het interieur en hierdoor wordt direct duidelijk waar het woord "raamdecoratie" vandaan komt. Vouwgordijnen bieden de mogelijkheid om te spelen met licht omdat de stoffencollectie uiteenloopt van transparant naar uni en van jacquard naar half-transparant. Er zijn veel keuzes mogelijk uit diverse typen vouwgordijnen en meerdere bedieningsmogelijkheden. Het grote voordeel van een vouwgordijn is, dat de stof er eenvoudig afgehaald kan worden om te reinigen.

Bron Tiver

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide