3415
Zo kies jij de juiste gordijnen uit voor elke ruimte
Gepubliceerd: 02-03-2021 Laatste update: 08-05-2022

Gordijnen uitzoeken kan nogal een klusje zijn en misschien vind je dit ook niet het leukste om toe te voegen aan je inrichting. Maar, je hebt ze echt nodig en kunnen veel betekenen voor je interieur én je bankrekening. Gordijnen houden namelijk veel kou (of hitte) buiten, waardoor jij een veel prettiger binnenklimaat hebt. Maak dus bewuste keuzes wat betreft je raamdecoratie, om ervoor te zorgen dat het echt wat toevoegt aan het totaalplaatje.

Zorg voor de juiste afmetingen

Gordijnen die te kort zijn of over de grond slepen zijn geen gezicht. Je moet er echt voor zorgen dat je gordijnen goed op maat afgesteld zijn. Tegenwoordig kun je bij heel veel bedrijven gordijnen op maat laten maken, waardoor ze direct goed bij jou thuis moeten arriveren. Een kleine tip: laat je gordijnen nooit over een verwarming hangen. Als je dit doet ben je namelijk een dief van je eigen portemonnee. Hierdoor kan de verwarming geen warmte verspreiden en moet je flink stoken om alsnog je woonkamer of slaapkamer op temperatuur te krijgen.

Kies een goede kleur en materiaal

De juiste kleur gordijnen kan veel doen voor de totale uitstraling van een ruimte. Zo kunnen donkere gordijnen zorgen voor een volwassen, chique sfeer, maar (licht)doorzichtige gordijnen voor een luchtig gevoel. Zorg dus dat je goed kijkt naar wat voor materiaal en kleur je nodig hebt per specifieke ruimte, voordat je op gordijnenjacht gaat. In de slaapkamer wil je waarschijnlijk verduisterende gordijnen voor een goede nachtrust, maar in de woonkamer hoeft dit natuurlijk niet. Hier kun je voor licht transparante gordijnen kiezen die licht doorlaten maar tegelijkertijd wat privacy bieden.

inspiratiebrochures1.png

Vraag altijd kleurstalen aan

De kans is vrij groot dat je gordijnen online wilt bestellen. Je hebt namelijk een groot aanbod op deze manier en kunt prijzen gemakkelijk vergelijken. Toch is het handig om vooraf kleurstalen aan te vragen, zeker wanneer je twijfelt over de kleur. Zo kun je de werkelijke kleur goed bekijken in je interieur en het materiaal aanvoelen. Op deze manier voorkom je teleurstellingen, zeker wanneer je de gordijnen al op maat hebt besteld en je deze niet meer kunt terugsturen. Ook wanneer je in een fysieke winkel wilt kijken, is het verstandig om enkele kleurstalen mee naar huis te nemen. Zo kun je goed checken of het bij de kleuren in je interieur past voordat je een aankoop doet.

Zoals je ziet zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen, nog voordat je daadwerkelijk gordijnen gaat kopen. Alleen op die manier voorkom je een miskoop waardoor je maandenlang tegen ongewenste gordijnen aan moet kijken. Ga dus goed voorbereid op pad (ook wanneer je online shopt) en scoor de beste gordijnen voor jouw interieur!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide